Max Verstappen vijfde na crash met teamgenoot Ricciardo

30 jul. 2017 15:44 Ruud Dimmers 0 reacties
Over de Grand Prix van Hongarije zal binnen Red Bull nog wel het nodige worden nagesproken. In de eerste ronde kwam het tot een crash tussen Verstappen en Ricciardo. De Nederlander verremde zich en raakte zijn teamgenoot in de flank. Mede door een probleem van Sebastian Vettel bleven de eerste vier coureurs de gehele race erg dicht bij elkaar.

Max Verstappen rijdt teamgenoot in eerste ronde uit de race

Bij de start van de race ging het mis tussen de beide Red Bull coureurs. Verstappen raakte zijn teamgenoot in de flank in de tweede bocht. Voor Daniel Ricciardo zat de race wedstrijd er direct op en Verstappen kon zonder schade zijn race vervolgens. Teamgenoot Ricciardo liet weten dat hij boos is op de Nederlander. Na een korte safety car periode werd de race hervat en wist Verstappen zijn vierde positie te behouden.

Lewis Hamilton probeerde in de eerste ronde na de herstart een inhaalpoging maar Max maakte zichzelf breed. Daarna kon de Nederlander het tempo van Bottas en Hamilton goed volgen. Inmiddels maakte de wedstrijdleiding bekend dat Max Verstappen een straf van tien seconden kreeg. Deze moest ingelost worden tijdens de eerste pitstop. Sebastian Vettel kampte in zijn Ferrari met een probleem aan zijn stuur dat scheef stond. Hierdoor zakte het tempo en kwam het veld dichtbij elkaar.

Door de stops van Vettel, Raikkonen en Bottas ging Max Verstappen aan de leiding van de race. Mede door het probleem van Sebastian Vettel wist Max zijn voorsprong van 10 seconden te behouden, maar achter de Ferrari's had Mercedes het gat gedicht en ontstond er een treintje voor het gevecht voor de posities twee tot en met vijf.

In ronde 43 moest ook Verstappen zijn stop maken en viel hij terug naar een vijfde positie. De straf van 10 seconden moest ook ingelost worden tijdens de stop. Met een achterstand van twintig seconden op leider Vettel kon de Nederlander zijn weg vervolgen op de zachte banden.

Op de nieuwe banden wist Verstappen het gat met ongeveer 1 seconde per ronde te dichten. Met nog 20 ronden te gaan was het gat richting de vierde plaats van Bottas nog 8 seconden. Daarna werd het verschil wel kleiner, maar de Red Bull coureur kon het gat pas in de laatste rondjes dichten. Tot een aanval kwam het niet meer.

De vijfde plaats was daarmee het maximale voor Verstappen die zal balen van het incident in de eerste ronde en de bijbehorende tien seconden tijdstraf. Het tempo van de Red Bull was uitstekend in Hongarije, wat moed geeft voor de rest van het seizoen. Het team zal deze race zien als een gemiste kans, want een podium was zeker mogelijk.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen