Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen vijfde tijdens tweede training Brazilië

Max Verstappen noteerde een vijfde tijd tijdens de tweede training voor de Grand Prix van Brazilië. De Nederlander moest ruim drie tienden toegeven op Lewis Hamilton. In de tweede training was het Formule 1 team van Mercedes wederom het snelste.

De tweede vrije training kende een vergelijkbaar verloop met de eerste training. Mercedes opende sterk in het eerste deel van de training waarin alle teams in actie kwamen op de soft banden. Max Verstappen moest vier tienden toegeven op Lewis Hamilton in die fase. Kimi Raikkonen was de eerste die op de supersofts in actie kwam en ging naar de derde positie.

In het tweede deel van de training zagen we alle coureurs in actie op de supersoft banden. Dit veranderde niets aan de volgorde. Vooraan was het nog altijd Hamilton voor Bottas, gevolgd door Ricciardo en daarachter waren het Vettel en Verstappen die bijna vier tienden toegaven. Red Bull liet weten dat ze de motor spaarden na de problemen van Toro Rosso met de Renault-motoren. Max Verstappen reed zijn eerste langere run op de soft banden en Daniel Ricciardo op de ultrasoft banden. Ricciardo kon de tijden van de Mercedessen bijna evenaren, Verstappen gaf op zijn hardere banden een paar tienden toe. De beide Ferrari's waren eveneens snel onderweg, waarmee de top zes dicht bij elkaar lijkt te zitten. In de slotfase wisselden de coureurs voor hun tweede lange run van compound. Opvallend daarbij was het tempo dat Mercedes kon rijden op de zachte band. Met regelmaat dook het de 1.12 in, terwijl de concurrentie in de 1.13's reed. Lewis Hamilton sloot de training als snelste man af en was enkele duizendsten sneller dan Bottas. Ricciardo maakte de top drie compleet op twee tienden voor Vettel en Verstappen.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China