© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vijfde Vettel snelste tijdens derde training GP Oostenrijk

08 jul. 2017 12:02 Ruud Dimmers 0 reacties
Sebastian Vettel klokte de snelste tijd tijdens de derde vrije training in Oostenrijk. De Ferrari-coureur had een marge van drie tienden op Lewis Hamilton. Max Verstappen gaf zeven tienden toe en eindige als vijfde.

Red Bull ziet gat groeien richting de top

Onder droge omstandigheden werd de derde vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk verreden. In tegenstelling tot de vrijdag waren er veel minder spins te zien en verliep de training rustig. Carlos Sainz viel stil met een motorisch probleem, maar kon later in de training zijn weg vervolgen.

Alle topteams kwamen in actie op de ultrasofts en klokten in de openingsfase hun snelle tijd, waarbij het Vettel was die een 1.05,3 noteerde. De snelste tijd ooit gereden op de Red Bull ring. Max Verstappen noteerde een 1.06,0 goed voor een vierde tijd.

Halverwege de sessie werkte de Nederlander een lange run af met tijden in de 1.09 laag op de ultrasoft banden. De rondetijden waren daarbij constant en het team liet weten tevreden te zijn over de bandenslijtage en het tempo.

In de slotfase persten alle coureurs er nog een snelle tijd uit tijdens hun kwalificatiesimulatie. Lewis Hamilton kreeg tijdens zijn vliegende ronde te maken met een probleem met een technisch probleem, mogelijk met zijn voorremmen. De Mercedes-coureur krijgt al vijf plaatsen gridstraf omdat hij zijn versnellingsbak heeft gewisseld dit weekend. Mocht de bak wederom vervangen worden dan komen daar nog vijf plaatsen extra straf bij.

Max Verstappen had in de slotfase van de training veel last van verkeer en worstelde met zijn set-up. De Red Bull coureur klaagde over overstuur, maar verbeterde zijn tijd tot een 1.05,7. Teamgenoot Daniel Ricciardo pakte de zesde plaats

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen