Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen vijfde Vettel snelste tijdens derde training GP Oostenrijk

Sebastian Vettel klokte de snelste tijd tijdens de derde vrije training in Oostenrijk. De Ferrari-coureur had een marge van drie tienden op Lewis Hamilton. Max Verstappen gaf zeven tienden toe en eindige als vijfde.

Onder droge omstandigheden werd de derde vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk verreden. In tegenstelling tot de vrijdag waren er veel minder spins te zien en verliep de training rustig. Carlos Sainz viel stil met een motorisch probleem, maar kon later in de training zijn weg vervolgen. Alle topteams kwamen in actie op de ultrasofts en klokten in de openingsfase hun snelle tijd, waarbij het Vettel was die een 1.05,3 noteerde. De snelste tijd ooit gereden op de Red Bull ring. Max Verstappen noteerde een 1.06,0 goed voor een vierde tijd. Halverwege de sessie werkte de Nederlander een lange run af met tijden in de 1.09 laag op de ultrasoft banden. De rondetijden waren daarbij constant en het team liet weten tevreden te zijn over de bandenslijtage en het tempo.

In de slotfase persten alle coureurs er nog een snelle tijd uit tijdens hun kwalificatiesimulatie. Lewis Hamilton kreeg tijdens zijn vliegende ronde te maken met een probleem met een technisch probleem, mogelijk met zijn voorremmen. De Mercedes-coureur krijgt al vijf plaatsen gridstraf omdat hij zijn versnellingsbak heeft gewisseld dit weekend. Mocht de bak wederom vervangen worden dan komen daar nog vijf plaatsen extra straf bij. Max Verstappen had in de slotfase van de training veel last van verkeer en worstelde met zijn set-up. De Red Bull coureur klaagde over overstuur, maar verbeterde zijn tijd tot een 1.05,7. Teamgenoot Daniel Ricciardo pakte de zesde plaats

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi