© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Vijfde was maximaal haalbare vandaag'

12 mei 2018 16:23 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen begint de GP van Spanje vanaf de vijfde positie. Na afloop was de Nederlander realistisch: Meer had er niet ingezeten vandaag.

Verstappen berust in vijfde plaats

De kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje gaf een beeld dat we al vaak zagen. Verstappen staat er prima bij in Q1 en Q2, maar moet posities prijs geven in Q3 op het moment dat Mercedes en Ferrari de party modus gebruiken.

"We zitten er altijd wel lekker bij, tot ze de motoren open draaien", laat Verstappen aan Ziggo Sport weten. 

In tegenstelling tot teamgenoot Daniel Ricciardo reed Max in Q3 niet op de soft banden, maar op de supersoft banden. Het verschil in bandencompound resulteerde uiteindelijk in een paar duizendsten verschil.

"Deze tactiek werkt het beste voor mij. De laatste run in Q3 ging ik bocht 1 in en kreeg ik veel overstuur. Het is vrij lastig hoe het circuit erbij ligt en de grip van het asfalt."

Verstappen was niet tevreden over de bandencompounds van Pirelli. De soft band was even snel dan de zachtere supersoft band.

"Het verschil tussen de supersoft en soft is gewoon te klein. Het kan nooit zo zijn dat je gaat twijfelen om op een hardere band jezelf te kwalificeren."

"We staan vijfde, maar de eerste drie hadden we toch nooit gehaald."

Morgen wordt er een eenstopper verwacht tijdens de race. Alle coureurs uit de top zes starten op de gele soft band. De verwachte strategie is het wisselen naar de mediumband tijdens de pitstop.

"Je wil niet zoveel stops maken, dus misschien soft en dan medium. Ik weet het nog niet. De supersoft is niet zo snel dat je daarmee het verschil kan maken ten opzichte van de soft of de medium band."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen