© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vindt dat Bottas niet moet klagen

28 okt. 2017 21:49 Ruud Dimmers 2 reacties
Max Verstappen was niet onder de indruk van het beklag van Bottas. De Fin vond dat Verstappen hem hinderde in de laatste sector. Het incident wordt nu onderzocht door de wedstrijdleiding.

Verstappen: 'Ik kon niet verder opzij'

Verstappen eindigde als tweede tijdens de kwalificatie. Een prachtig resultaat, maar Max baalde dat hij de pole misliep op enkele duizendsten. 

"De hele kwalificatie ging erg goed, alleen Q3 wat minder. Het is jammer om dan geen pole te rijden, maar er zijn genoeg mogelijkheden voor de race."

Over het onderzoek van de wedstrijdleiding maakt Verstappen zichzelf niet al teveel zorgen. De Nederlander liet Ziggo Sport weten dat hij niet verder opzij kon.

"Ik heb niemand opgehouden. Dat hij zich dan verremt in de volgende bocht is niet mijn probleem. Ik zat helemaal aan de binnenkant, dus waar wil hij dat ik naar toe ga?"

Red Bull en Verstappen zijn uitstekend op dreef in Mexico. Voor de race lijken dan ook kansen te liggen op misschien wel een zege. 

"Het circuit ligt mij wel. Het is niet het meest uitdagende circuit. In de kwalificatie heb je nooit het gevoel dat je een topronde rijdt. De banden komen nooit echt op temperatuur en je glijdt veel, maar het ligt me wel."

Wat gaat de race brengen? Wordt het een eenstopper voor Verstappen? "We gaan het zien, ik weet het nog niet. Dat zien we zo wel in de meeting met de engineers."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen