Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen vindt dat Hamilton een straf verdiende

Max Verstappen was niet blij met Lewis Hamilton. Volgens de Red Bull-coureur had de Brit de touche kunnen voorkomen. De Nederlander viel uit met een gebroken differentieel.

In het persbericht van Red Bull is Verstappen erg duidelijk over het incident: Het was de schuld van Lewis Hamilton. " Doordat ik geraakt werd door Lewis liepen we veel meer schade op dan alleen een lekke band. Het team heeft nog geen kans gehad om de auto te onderzoeken, maar we vermoeden een defect aan het differentieel." "Vanaf de start had ik een goed gevoel in de auto en kon ik gaten vinden. Het was een uitdagend begin van de race. Ik had een mooie tow op het rechte stuk en mijn laatste bocht was erg goed." "Ik kon vlak achter Lewis blijven. We kwamen dicht bij elkaar in het midden van de bocht, maar bij het uitgaan van de bocht lag ik voor hem. Toen voelde ik plots een tik van achteren en had ik een lekke band. Mijn race was voorbij."

Voor Verstappen is het onbegrijpelijk dat de wedstrijdleiding het incident niet onderzocht. "Ik ben van mening dat er nog meer dan genoeg ruimte voor ons allebei was. Dat de wedstrijdleiding geen actie ondernam vind ik moeilijk te begrijpen. Mijn race zat er namelijk op door het contact op mijn linker achterwiel." "Als het andersom was geweest dan weet ik zeker dat Lewis wilde dat het incident onderzocht werd."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"