Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen vindt nieuwe brandstofregel stap in goede richting

In 2019 gaat de maximale hoeveelheid brandstof die F1-coureurs tijdens een race mogen verbruiken omhoog van 105 naar 110 kilogram. De Formule 1-coureurs reageren voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje op de regelwijziging. De conclusie: een goede aanpassing, maar niet met hele grote gevolgen.

Zo vindt Max Verstappen de regelwijziging 'een stap in de goede richting': "In feite hoef je op bijna geen enkele baan meer brandstof te sparen. Het sparen van brandstof was sowieso een beetje tegen de principes van Formule 1 in, ik wil gewoon volle bak racen." Fernando Alonso is sceptischer en vertelt dat het besparen van brandstof tijdens de races momenteel zelden aan de orde was: "De wijziging gaat niet veel veranderen. Ondanks dat is het een goede maatregel, want in sommige races is het wat raar om brandstof te sparen." De Spanjaard legt zijn statement uit: "In Bahrein moesten we bijvoorbeeld het gevecht met Hulkenberg staken omdat we brandstof moesten sparen, maar zoiets gebeurt een à twee keer per seizoen. Het is dus naïef om te denken dat deze aanpassing in de reglementen ineens voor geweldige races gaat zorgen, dat gaat namelijk niet gebeuren."

Mercedes lijkt het minste baat te hebben bij de aanpassing. De Duitse renstal heeft de zuinigste motor van het F1-veld en verbruikt aanzienlijk minder brandstof dan bijvoorbeeld Renault. Mercedes-coureurs Valtteri Bottas en Lewis Hamilton verwachten weinig veranderingen door de nieuwe regels. Wereldkampioen Hamilton verwacht dat de vijf extra kilo's brandstof geen enkel effect hebben op het racen. Bottas denkt dat de regelaanpassing nodig is omdat de auto's volgend seizoen meer drag hebben en heb brandstofverbruik omhoog zal gaan. "Met meer downforce en langere secties waarin vol gas wordt gereden wordt brandstof anders een probleem. Ik denk dat de aanpassing goed is. Het is maar vijf kilo dus qua gewicht is het geen ramp en je raakt het toch wel kwijt."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"