© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vindt wereldtitel karting mooier dan zijn F1 zeges

04 okt. 2017 09:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Amper een dag na zijn twintigste verjaardag was er opnieuw reden tot feestvreugde voor Max Verstappen. De Nederlander behaalde zijn tweede zege in de Formule 1 en maakte vooral indruk door de manier waarop. Met een strakke inhaalactie op Hamilton was hij heer en meester tijdens de GP van Maleisië.

Max Verstappen ziet wereldtitel in het karten als absolute hoogtepunt

Vorig jaar was Max Verstappen dé absolute sensatie in de Formule 1. Na zijn plotselinge promotie naar de hoofdmacht van Red Bull Racing zorgde de Nederlander voor een daverende verrassing door de GP van Spanje te winnen.

Aan Auto Motor und Sport geeft Verstappen toe dat hij zijn tweede zege mooier vindt dan zijn allereerste zege in de Formule 1.

"Mijn zege in Sepang voelt inderdaad beter dan die van vorig jaar in Barcelona. Daar hadden we eigenlijk niet het tempo om te winnen. Nu moest ik echt vechten, inhalen en op de banden letten. Daardoor is deze overwinning emotioneler."

"Het was een goed gevoel dat ik steeds kon versnellen als het nodig was. Dat gevoel heb ik tot nu toe nog niet gehad in de Formule 1. Dat geeft echt een kick."

Toch kan zijn tweede zege in de Formule 1 niet tippen aan een ander hoogtepunt uit zijn carrière. Verstappen werd namelijk als vijftienjarige gekroond tot de jongste wereldkampioen in de kart.

"Mijn karttitel is absoluut nog mijn mooiste. Ook nu voelt deze zege nog niet zo goed aan als mijn karttitel toen."

Op de vraag waarom Verstappen zijn karttitel mooier vindt dan zijn Formule 1 zeges, antwoordt hij: "Dat is mijn mooiste herinnering, omdat ik er altijd van heb gedroomd om die titel te pakken."

"Ik heb daar zo hard samen met mijn vader voor gewerkt. Hij was toen mijn engineer. Al vanaf mijn vierde reisden we samen over de wereld. Toen ik dan als vijftienjarige wereldkampioen werd in de koningsklasse van het karten, was dat dan ook behoorlijk emotioneel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen