Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen vol vertrouwen in succes bij Red Bull

Formule 1 coureur Max Verstappen maakte in 2017 een prachtige groei door. Het jaar bracht niet de gedroomde strijd om de wereldtitel, maar was een uitstekende leerschool. Volgend seizoen moet het beter bij Red Bull en de Nederlander heeft vertrouwen in het team.

In de Formule 1 wisselt de macht regelmatig tussen de topteams. Red Bull won vier titels op rij van 2010 tot en met 2013, daarna nam Mercedes het stokje over. Mede door een dominantie motor wonnen de Duitser alle wereldtitels in de afgelopen jaren. Red Bull kwam in 2017 niet verder dan een derde plaats in het WK, maar volgens Max Verstappen zegt dat niets over het nieuwe seizoen. " Dat het dit jaar niet goed liep, betekent dat niet dat 2018 ook slecht gaat. Ik geloof in Red Bull en in de slotfase van het seizoen ging het al de goede kant op. Ik heb daarom op vertrouwen", vertelt Verstappen aan GPupdate.net In de maand oktober won Max twee races en finishte hij als tweede in Japan. Bij de GP van Amerika was Verstappen de smaakmaker. Sommige mensen roepen dat dit ook komt door een andere voorbereiding op de races. "Nee, daarin is niets veranderd. Ik benader races nog altijd op dezelfde manier. Ik ben wel relaxter, maar dat komt door ervaring. Dat komt doordat je veel dingen al eens hebt meegemaakt."

Er is een punt waarop er een duidelijke groei terug is te zien bij Max Verstappen. Zijn kwalificaties waren in 2017 vaak feilloos en hij versloeg Ricciardo met 13-7. Grote vraag is natuurlijk wat we van Red Bull kunnen verwachten in 2018. Het team heeft veel vertrouwen, maar is na het matige seizoen wel terughoudender geworden in haar voorspellingen. Ook Verstappen waagt zich nog niet aan uitspraken over het volgende seizoen. " Je hebt na de testdagen een gevoel of je er goed bij zit of niet, maar pas in Melbourne laat zie je de ware krachtsverhoudingen."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'