© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen vol vertrouwen: ‘Zelfs zonder perfecte ronde staan we vooraan’

26 mei 2018 09:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Het zag er op donderdag zeer goed uit voor Red Bull. Daniel Ricciardo en Max Verstappen waren de snelsten. Toch hebben ze de limiet nog niet opgezocht en dus kan het nog een stuk sneller.

'Ook zonder perfect rondje staan we er goed bij'

Max Verstappen en Daniel Ricciardo hebben nog niet honderd procent gegeven, omdat de auto vanaf de eerste ronde goed was en goed voelde: "Dat is ideaal, dan kun je 95 procent geven en ben je alsnog snel genoeg", zo legt Verstappen in gesprek met Ziggo Sport uit.

"De rondetijden komen zo gemakkelijk. Ik had dit jaar nog geen enkele keer zo'n goed gevoel na de vrije trainingen als nu."

Op de vraag of de auto na de updates dan in Barcelona zoveel beter is, waardoor Red Bull er nu zo goed voor staat, geeft Verstappen aan dat daar niet het allesbeslissende verschil in zit:

"Ik denk dat we met de auto waar we in Australië mee reden evengoed de snelsten waren geweest. De auto is gewoon veel beter dan vorig jaar of het jaar daarvoor. Ik denk dat we hier in de kwalificatie niet eens een perfect rondje hoeven te rijden om er toch goed voor te staan."

Verstappen herhaalt nog maar eens dat de poleposition het enige doel is voor de kwalificatie: "Dan maakt het daarna ook niet meer uit hoe goed je racepace is. Als je vooraan start, kan je positie makkelijk handhaven, ook als je niet het snelst bent."

Hoewel Verstappen en Ricciardo op donderdag in tijd nauwelijk voor elkaar onder deden, verklapt Verstappen dat beide rijders er een compleet andere filosofie op na hielden voor wat betreft de afstelling van wagen:

"Ik denk dat het verschil in setup tussen Daniel en mijzelf nergens zo groot is geweest als hier Monaco."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen