Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Voor mijn spin waren er al dingen afgebroken aan de auto'

De Grand Prix van Australië draaide voor Max Verstappen uit op een teleurstelling. De Nederlander spinde in de openingsfase en kwam niet verder dan de zesde plaats.

Voor de camera's van Ziggo Sport blikt Verstappen terug op zijn race. Cruciaal was daarin de openingsfase waarin Magnussen hem passeerde bij de start en Max na negen ronden spinde. "Ik had opeens heel veel last van overstuur na 5 of 6 ronden toen ik achter Magnussen zat. Opeens brak hij helemaal uit en met een 360 konden we door gaan. Ik had meer posities kunnen verliezen." "Het team zag tijdens de pitstop schade en toen ik ze net sprak waren ze eigenlijk vol verbazing dat ik deze rondetijden vol kon houden. Er waren namelijk wat dingen afgebroken aan de auto, waarvan ze geen idee hebben hoe dat kan. Dat was al voor mijn spin." "Daardoor dat ik opeens geen grip meer had. De auto was gewoon heel moeilijk te besturen."

Als enige topteam koos Red Bull ervoor om op de hardere banden te starten. Iets wat in de eerste ronden een nadeel opleverde doordat de banden moeilijker op temperatuur komen. Mede hierdoor verloor Verstappen een positie bij de start, waarna het volgen was. Inhalen was onmogelijk, aldus Verstappen. "Start zelf was okay op de hardere banden, maar toen zat ik vast achter Magnussen. Je kan hier gewoon niet inhalen, ook al ben je anderhalve seconde sneller, je hebt gewoon geen kans." Max Verstappen richt het vizier alweer op Bahrein: " Dit soort dingen kunnen ook gebeuren. Nu op naar de volgende race."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"