Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen voorzichtig optimistisch: "Blij dat ik veel ronden kon rijden"

Max Verstappen kende een uitstekend begin van de Formule 1-test op het circuit van Barcelona. De Red Bull-Honda combinatie presteerde feilloos bij de eerste echte kennismaking. Na afloop van de testdag was er dan ook voorzichtig optimisme.

Verstappen klokte een vierde tijd op de eerste testdag, maar veel belangrijker is het aantal ronden dat hij aflegde. Liefst 128 ronden had de Nederlander aan het einde van de dag achter zijn naam staan.

Eerder op de dag liet teambaas Christian Horner zich al positief uit over de nieuwe RB15 van Red Bull. Horner sprak over een veelbelovende start en was complimenteus over Verstappen: "Max oogt heel scherp. Hij heeft afgelopen winter hard gewerkt aan zijn fysiek, zowel in de sportschool als in de simulator, maar ook voor zijn prestaties geldt dat we er nog weinig voorspellingen aan kunnen hangen", aldus de Red Bull-teambaas. Een mening die Verstappen ook deelde, zo liet hij na afloop van de testdag weten in gesprek met onder andere RacingNews365. Wel is de Nederlander nog erg voorzichtig als het aankomt op uitspraken over de performance van zijn RB15. "Ik heb veel rondjes gereden en daar ben ik blij om. Normaal is het op een eerste dag niet zo makkelijk om die ronden te rijden." De eerste dag stond volop in het teken van de kennismaking met de nieuwe auto. Het team van Red Bull werkte een uitgebreid programma af, waarbij de nadruk niet op snelle rondetijden lag. "Hoe goed de auto is, dat vind ik nog moeilijk om te zeggen, maar de balans was wel redelijk okay. Er zijn nog veel dingen om te verbeteren, maar dat weet iedereen wel denk ik. We hebben geen echte problemen gehad en ons programma af kunnen leggen." Grote vraag voor veel mensen was hoe de Honda-motor presteerde. Bij veel meetpunten noteerde Verstappen een hoge topsnelheid. Veel waarde hecht hij daar niet aan. "Het is lastig te zeggen want niemand rijdt voluit. Je bent volop bezig om alles te testen en te kijken of de data van het circuit overeenkomt met die uit de windtunnel. We zien in Melbourne hoe goed dat hij echt is." Met medewerking van René Oudman.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden