© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen wacht nog een gridstraf

03 okt. 2017 11:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Red Bull Racing verwacht niet dat het met de huidige powerunits het seizoen uit kan rijden. Er staan nog vijf races op de kalender, maar zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo is al bezig aan zijn vijfde motor.

Red Bull verwacht nog motorwissel

Tijdens het GP-weekend in Italië wisselden Max Verstappen en Daniel Ricciardo naar een nieuwe powerunit. Ze incasseerden daarmee een gridstraf op een circuit wat niet goed past bij de eigenschappen van de Red Bull. Op die manier konden ze kansrijke races als Singapore zonder straffen doorkomen.

Inmiddels heeft de powerunit er alweer drie races opzitten. Met nog vijf races te gaan weet het team dat er nog een motorwissel aan zit te komen. Helmut Marko bevestigde dit na afloop van de GP van Maleisië.

De motorwissel zal Red Bull op een zo gunstig mogelijk moment kiezen omdat er weer minimaal een gridstraf van 10 posities geïncasseerd moet worden. Afhankelijk van het aantal onderdelen dat vervangen wordt kan deze straf oplopen tot ongeveer dertig plaatsen. 

Van de races die de eerstkomende periode op de kalender staan lijkt Mexico het minst geschikt voor de Red Bull. De lange rechte stukken zijn in het nadeel van de Renault-motor. De komende twee races, Japan en Verenigde Staten, passen op papier beter bij de RB13 van Max Verstappen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen