© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: "Wanneer houdt het eens op?"

09 jul. 2017 19:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Het had een mooi feestje voor de vele Oranje fans op de Red Bull Ring in Oostenrijk moeten worden. Max Verstappen zou voor eigen publiek op het thuiscircuit wel even vlammen. Problemen met een kapotte koppeling en een crash bij de start zorgden echter voor een flinke domper.

Max Verstappen koopt niks voor de excuses van Red Bull Racing

Inmiddels staat de teller voor Verstappen al op vijf uitvalbeurten terwijl er nog maar negen races zijn gereden. Maar liefst drie races op rij zag de 19-jarige Red Bull coureur de finishvlag niet. Ook zonder de onbesuisde actie van Kvyat in Oostenrijk had de Nederlander vanmiddag de finish niet gehaald.

Dat liet hij weten aan de Nederlandse pers toen hij een paar uur na de race aanschoof voor het gebruikelijke praatje.

"Ik had de finish nooit gehaald. Die crash was pech, maar ik had de race sowieso niet uitgereden. Want het team tegen me gezegd heeft? Sorry, sorry, sorry. Dat het niet mag gebeuren. Zeker niet zo vaak. En dat ze nog nooit zo veel uitvalbeurten in korte tijd gehad hebben. Maar ik koop daar allemaal niets voor."

In tegenstelling tot het team van McLaren waar in het begin van dit Formule 1 seizoen bij beide auto's problemen waren, is het bij Red Bull alleen de auto van Verstappen. Zijn teamgenoot Ricciardo hengelt de ene podiumplaats na de andere binnen en boekte zelfs een zege in Azerbeidsjan. Uit verschillende hoeken klinken er dan ook geluiden dat de monteurs van Verstappen hun vak niet verstaan.

Verstappen weerspreekt dat echter. "De meesten waar ik nu mee werk, werkten in het verleden aan de auto van Vettel. Dat zal het probleem dus niet zijn."

Verstappen wist op voorhand van dit seizoen al dat hij niet kon strijden voor de wereldtitel. Daar had de Nederlander zich bij neergelegd. Echter, de huidige problemen had niemand voorzien en zorgen ervoor dat het geduld van de Nederlander behoorlijk op de proef wordt gesteld.

"Je verliest op deze manier wel het vertrouwen. Niet in mezelf maar wel in het geheel. Je denkt wel: hoe lang gaat dit nog duren en hoe gaat het verder? Wanneer gaat het eindelijk goed?"

"Het moet een keer ophouden maar het is ook steeds een ander probleem. Daardoor is er ook niet één oplossing. Het gebeurt ook steeds bij mij, niemand weet hoe dat kan."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen