Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: "Was zo boos dat ik slecht heb geslapen"

Voor het tweede opeenvolgende jaar zegevierde Max Verstappen in de Mexicaanse Grand Prix. Net als vorig jaar pakte hij de leiding bij de start om de race vervolgens te controleren.

Het mislopen van de poleposition zat Max Verstappen vannacht nog flink dwars. Zo boos en teleurgesteld was de Nederlander dat hij zijn eerste pole op een haar miste. "Ik heb niet goed geslapen, zo boos was ik." Bij de start van de race pakte Verstappen, net als een jaar geleden, de leiding met een cruciale actie: "De start was heel belangrijk en daar ben ik tevreden over. We hebben in de eerste en tweede stint goed op de banden kunnen letten."

De controle van de Red Bull-coureur was groot en van druk was geen sprake volgens Verstappen: "Ik heb nooit echt onder druk gestaan en kon mijn eigen race rijden. Qua strategie hebben we de rest gevolgd. Gelukkig hadden we nog een extra set supersofts wat het voor ons eenvoudiger maakte." Teamgenoot Daniel Ricciardo viel in de slotfase wederom uit met een defect aan de Renault-motor. Daardoor ging een een-twee voor Red Bull in rook op. Verstappen informeerde direct naar de conditie van zijn motor: "Als je teamgenoot uitvalt vraag je altijd wat er aan de hand is en of het mij kan overkomen. We hebben de motor uit voorzorg teruggeschroefd." "Ik ben heel blij met deze overwinning. In de komende twee races maken we minder kans. Dit was onze beste kans."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden