© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: "We hoeven geen records te breken met nieuwe F1-auto's"

16 okt. 2018 13:08 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen verwacht niet dat de veranderingen van de Formule 1-regels voor 2019 heel veel effect zullen hebben. De auto's gaan er in zijn ogen hooguit lelijker uitzien.

In gesprek met zijn eigen website wordt Max Verstappen gevraagd wat hij van de nieuwe regels voor de Formule 1 vindt. Voor 2019 wordt het aerodynamische concept onder handen genomen om close racing te bevorderen. Een goede stap?

"Naar ik begrijp blijven uiteindelijk de downforcelevels nagenoeg gelijk aan die van dit jaar. Ik denk dat we er dus niet heel veel mee gaan winnen. Ik vind het design van de auto's door die veranderingen er wat lelijker uitzien, maar misschien dat daar nog wat aan wordt gedaan."

De nieuwe regels voor 2019 vormen een opmaat voor de grote make-over die de Formule 1 krijgt in 2021. Onlangs gaf de Formule 1 schetsen vrij van futuristisch ogende bolides (zie album hieronder). Max Verstappen is er niet per se fan van. Het rijgedrag is in zijn ogen belangrijker dan de looks en snelheid moet niet allesbepalend zijn.

"Ik vind het niet belangrijk dat we ronderecords breken, maar ik denk dat we een balans moeten vinden tussen hard door een bocht gaan en de mogelijkheid tot close racing."

"Het is nog altijd wel fijn om grip te hebben met een Formule 1-auto en wat dat betreft rijden de auto's van nu heel prettig. Dat is duizend keer beter dan in bijvoorbeeld 2015 en 2016. Veel zal afhangen van hoeveel downforce we verliezen met de introductie van die nieuwe auto's."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen