Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'We kunnen echt vechten voor de pole en zege'

Red Bull domineerde de vrije trainingen in Monaco, maar zaterdag en zondag gaat het er echt om. Vaak viel de kwalificatie toch weer tegen, maar in Monaco doet Red Bull echt mee volgens Verstappen.

De snelheid op donderdag was indrukwekkend, maar veel houvast biedt dit nog niet voor de rest van het weekend. Met name tijdens de kwalificatie zijn Ferrari en Mercedes ijzersterk dankzij hun krachtige motoren. In Monaco zal het effect daarvan kleiner zijn en Max Verstappen verwacht dat Red Bull stand kan houden. Als coureur zijnde kan hij ook het verschil maken. "De kwalificatie is zeer belangrijk. Je startpositie hier is erg bepalend voor de race. Je hebt daarna een cleane start en een goede pitstop nodig." "Ik geloof dat een coureur in Monaco het verschil kan maken. Natuurlijk heb je altijd een goede auto nodig en het is belangrijk om je comfortabel te voelen in de auto. Onze auto is echt een grote stap voorwaarts ten opzichte van die van vorig jaar."

De Nederlandse fans dromen al van een eerste poleposition van Max Verstappen. Zelf vindt de Red Bull-coureur dat hij echt kans maakt in Monaco. "Dit is onze beste kans om de pole te pakken. We zijn op de goede weg om dat doel te bereiken. De anderen draaien het vermogen nog verder open en het wordt zaterdag spannend."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"