Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'We maakten de fout door te lang te wachten'

Max Verstappen wist zijn snelste tijd niet te verbeteren tijdens de laatste ronde. Volgens de Nederlander kwam dat door een foute keuze door te lang te wachten in de pits.

De kwalificatie voor de GP van Azerbeizjan kende voor Verstappen een weinig verrassend verloop. Naarmate de kwalificatie vorderde verloor de Red Bull-coureur tijd op Ferrari en Mercedes. In de laatste run wist Verstappen bovendien zijn tijd niet meer te verbeteren, waardoor teamgenoot Ricciardo hem nipt aftroefde in het gevecht voor P4. "Dit circuit is ook wat gokken met de laatste sector waarin je een goede slipstream kan pakken. Ik heb altijd alleen gereden tot de laatste run, maar dat was ook de fout. We bleven te lang in de box staan waardoor de voorbanden wat te koud waren. Dat was jammer", liet Verstappen aan Ziggo Sport weten.

Op het lange rechte stuk zagen we diverse coureurs profiteren van een slipstream van een ander. Binnen Red Bull had men daar geen plan voor gemaakt. "Het is een beetje geluk hebben dat het goed uitkomt. Nu hebben we wat te lang gewacht met de banden. Daar heb ik wat teveel temperatuur verloren." Voor de race liggen er kansen voor Verstappen. Op vrijdag was Red Bull het snelste teams tijdens de long runs. De wind gaat nog wel een rol spelen, met windstoten tot 80 kilometer per uur. " Iedereen start op de supersoft, behalve Kimi. Het is wel beter om de eerste run langer door te kunnen gaan. De wind was vandaag minder extreem dan morgen, maar hij komt ook morgen uit dezelfde richting", blikt Verstappen vooruit.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"