© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'We maken echt kans in Monaco'

22 mei 2018 09:15 Ruud Dimmers 0 reacties
De Grand Prix van Monaco is de uitgelezen kans voor Red Bull om te strijden voor de zege. Max Verstappen gelooft in de kansen, maar heeft een wijze les geleerd: Hou je bolide uit de muur.

Verstappen wil weekend in Monaco rustig opbouwen

Voor Max Verstappen bracht de Grand Prix van Monaco nog weinig succes. In 2015 en 2016 crashte hij meermaals tijdens de trainingen en eindigde zijn race ook in de vangrail. Vorig jaar behaalde de Nederlander met een vijfde plaats zijn eerste finish. Dit jaar ligt de lat veel hoger.

"In Barcelona waren we erg sterk in de derde sector met veel langzame bochten. Daarnaast komen in Monaco weinig rechte stukken voor, wat in ons voordeel is. We zijn normaal gesproken competitief daar, zeker nu we ook een erg goede auto hebben."

"De kwalificatie is daarbij cruciaal. Belangrijk is om de banden goed op te warmen en een goede balans te vinden. Dan maken we echt een goede kans. Ik kijk er erg naar uit", laat Max op zijn website weten.

De afgelopen jaren leerde Verstappen op de harde manier dat ieder foutje wordt afgestraft. De vangrail is nooit ver weg en ruime voor foutjes is er niet. 

"Het is lastig om de limiet te vinden. Je moet dat echt langzaam opbouwen, want een klein foutje en je staat in de muur. Het is daarom belangrijk om veel rondjes te rijden."

"Als je na de kwalificatie in de pits terugkomt voel je dat je hartslag best hoog is. Van tevoren doe ik mijn ding in de fabriek en probeer ik me zo goed mogelijk voor te bereiden."

Bijzonder aan het GP-weekend is dat Max Verstappen gewoon thuis in zijn eigen appartement kan overnachten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen