Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'We moeten ons verbeteren om Ferrari te verslaan'

Van Max Verstappen mag het de rest van dit weekend regenen. De Red Bull-coureur noteerde in de ochtend de snelste tijd. In de droge tweede training eindige Verstappen als vierde op acht tienden achter Vettel.

Na afloop van de vrije trainingen was Max Verstappen gematigd positief. Het gat met Ferrari was groot tijdens de tweede training, maar Red Bull kan zichzelf nog verbeteren. " We kunnen nu de strijd met Ferrari nog niet aan, met name Sebastian was erg snel. We hebben een aantal aanpassingen geprobeerd op de auto, maar deze pakten niet zo goed uit op de nieuwe supersofts. In de pits hebben we weer wat veranderd, maar je weet dat je rondetijd op gebruikte banden nooit zo goed zal zijn." " Ondanks dit heb ik nog vier tienden van mijn tijd afgereden. Morgen zal het een betere dag worden, maar we moeten ons nog verder verbeteren willen we Ferrari verslaan," laat Max op zijn website weten. Doordat de eerste training op een natte baan werd verreden en de tweede twintig minuten werd ingekort door de crash van Grosjean, kon Verstappen geen lange run rijden. De racepace is dan ook nog onduidelijk. " We konden geen lange run doen, maar de tijden van Daniel waren niet slecht. Wel waren ze niet zo snel als die van Vettel. We hopen op regen, omdat we dan altijd goed presteren. Op een droge baan kunnen we ons ook nog verder verbeteren, maar we zijn hier niet de favoriet."

" Het was een positieve dag zonder problemen. Het is nu zaak dat we ons vannacht verder verbeteren. We moeten de balans nog wat verder verbeteren. Dan is het afwachten of we het gevecht met Ferrari aan kunnen gaan, maar op dit moment lijken ze erg sterk." De tweede training werd stilgelegd na de crash van Grosjean over een losgeraakte putsdeksel. Een terechte beslissing aldus Verstappen. " Volkomen logisch. Je kan met zo'n gat niet meer rijden. Ze onderzoeken het nu en het zal ongetwijfeld voor morgen verholpen zijn." Wie wint de GP van Maleisië? Voorspel en win!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"