Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Red Bull is snel, óók op de rechte stukken'

Max Verstappen is vol vertrouwen voor de rest van het Azerbeidzjaanse Grand Prix-weekend. De Red Bull is namelijk goed in de langzame delen van het circuit, maar ook helemaal niet zo slecht op de lange rechte stukken.

"Het is heel moeilijk om die laatste sector (het lange rechte stuk) te lezen, omdat veel coureurs daar een slipstream weten te pakken. Daar win je al gauw drie, vier tienden mee" , zo legt Max Verstappen in gesprek met Ziggo Sport uit. "Maar over het algemeen zijn wij gewoon snel op het rechte stuk, omdat we een hele 'kleine' achtervleugel mee hebben genomen." Max Verstappen verloor door zijn crash in de eerste vrije training veel voorbereidingstijd, maar uiteindelijk wist de Nederlander de auto op tijd en naar wens af te stellen: "Na de long runs zag het er gewoon heel goed uit."

Aan het eind van de tweede vrije training leek Verstappen een probleem te hebben. Hij moest met niet meer dan 10.500 toeren terugrijden naar de pits, maar daarover hoeft men zich geen zorgen te maken. "We zagen inderdaad een probleem opspelen, maar gelukkig bleek dat alleen een kapotte sensor in de motor te zijn. Die was eenvoudig te verwisselen." Ondanks dat de auto dus goed is, verwacht Max Verstappen een moeilijke race te zullen rijden. Dat heeft alles te maken met de wind. Voor zondag wordt er windkracht zes voorspeld, wat tussen de hoogbouw van Baku voor de nodige uitdagingen kan zorgen. "Het wordt daardoor een stuk moeilijker om te rijden. We hebben simulaties gedaan, dus we weten wat we kunnen verwachten, maar de rondetijden zullen oplopen. Op de rechte stukken zullen we door de wind veel tijd verliezen en in de bepalende bochten staat de wind ook verkeerd."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"