Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'We zijn verbeterd, maar het is nog niet genoeg'

De kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje was voor Red Bull een herhaling van het bekende liedje. Leuk meedoen in Q1 en Q2, maar als het er echt om gaat kwam het team weer tekort. Desondanks zijn Verstappen en Ricciardo blij met de upgrade van het team.

Een gat van zes tienden ten opzichte van de pole van Lewis Hamilton. Wie puur naar de uitslag keek zou denken dat er niets veranderd is bij Red Bull. Verstappen vijfde, voor Ricciardo en weer gezamenlijk op de derde rij. Ondanks hetzelfde resultaat als zo vaak is Verstappen tevreden over de geboekte progressie. "Ik denk dat we ons meer verbeterd hebben dan de andere teams. We worden steeds beter, maar zijn nog niet goed genoeg. Uiteindelijk komen we gewoon vermogen tekort tijdens Q3", laat Verstappen aan Auto Motor und Sport weten. Daarbij hielp het niet dat de Nederlander bijna de gehele derde training aan de kant stond door technische problemen. Een run op de supersoft banden zat er daardoor niet in, wat nadelig was tijdens de kwalificatie. "Dat was zeker niet de ideale manier om aan je kwalificatie te beginnen. Ik had graag meer ronden gereden tijdens de derde training, zodat ik meer kon leren over de banden.”

Het Red Bull-duo vestigt hun hoop op de racepace van de RB14. Tijdens de races is het gat met Ferrari en Mercedes vaak erg klein. " Tijdens de long runs hadden we meer profijt van onze upgrades dan tijdens een enkele ronde. Het voelde prima aan." Ricciardo hoopt dat bandenslijtage de concurrentie parten speelt. "Als dat niet gebeurt dan moeten we achter een ander aan rijden. Eerst op de soft en dan op de medium banden."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi