© Getty Images / Red Bull

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen wenst tien dominante jaren in de F1

27 sep. 2017 11:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 coureur Max Verstappen maakt een moeizaam jaar door. Zijn bolide laat hem te vaak in de steek en is er een incident in de eerste ronde dan behoort de Nederlander vaak tot de slachtoffers. Met zijn 19-jaar heeft hij nog een lange carrière voor de boeg in de Formule 1, met veel kansen.

Max Verstappen is niet bezig met records

In een interview met Auto Motor und Sport werd Verstappen gevraagd wat hij wenst in de toekomst. Gevat antwoordde Max dat hij tien dominante jaren wenst, de rest vindt hij niet zo belangrijk.

Ondanks het probleemvolle jaar voor de Nederlander is de stemming binnen het team nog altijd goed. Wel zit er logischerwijs verschil tussen de stemming onder de monteurs van Verstappen en die van Ricciardo. Zijn Australische teamgenoot heeft het geluk aan zijn zijde dit jaar. Ondanks de problemen is Max tevreden over de ontwikkeling van de Red Bull.

"Alles gaat de goede kant op, maar we moeten niet alleen de auto verbeteren. Het hele pakket moet beter worden (motor red.). Een groot deel daarvan hebben wij niet in eigen hand, alleen de ontwikkeling van de auto zelf. Daar moeten we het maximale uithalen."

"Het gaat om kleine zaken. In de bochten is onze snelheid goed, maar we rijden vaak met iets minder vleugel om het gebrek aan motorvermogen te compenseren.Dat maakt het wel lastiger om te zeggen waar we ons chassis moeten verbeteren. Als ik op mijn gevoel af ga dan hebben we nog wat extra downforce en mechanische grip nodig."

Ondanks de pech van dit seizoen ziet Max Verstappen geen reden om zijn aanpak te wijzigen. "Waarom moet ik die wijzigen? Ik ben snel, maar heb gewoon pech. Onze data wijst ook uit dat ik niets verkeerd doe. Het is bijna grappig dat de problemen tijdens racedagen alleen bij mij optreden."

Volgend seizoen moet het bij Red Bull over een andere boeg. Er moet gewonnen worden wil het team Max en Daniel behouden als coureurs. Nu Renault het team eind 2018 lijkt te gaan verlaten ligt er wederom een moeizaam jaar op de loer.

"Ik hoop dat we in 2018 meedoen voor de wereldtitel, maar het blijft lastig te voorspellen. Het team werkt hard om nog meer uit ons pakket te halen. Ik geloof in Red Bull en in onze technische mensen, maar het hele pakket moet goed zijn."

Juist in de motor heeft Verstappen minder vertrouwen. "Ze werken hard om de technische problemen op te lossen, maar ik ben niet betrokken bij de ontwikkeling. Ik ben de afgelopen maanden slecht een keer in hun fabriek geweest. Ik ben eerlijk in mijn uitlatingen en het enige dat ik wil is een auto waarmee ik kan winnen."

Voor 2019 lijkt Red Bull af te stevenen op een deal met Honda. Verstappen wil daar weinig over kwijt. "Ik ben daar niet bij betrokken, maar het enige dat ik zeker weet is dat we geen Mercedes of Ferrari motor krijgen."

Max Verstappen droomt van een winnende auto, maar is niet bezig met records van grootheden als Michael Schumacher.

"Ik ben niet geïnteresseerd in records zoals het meeste aantal poles of zeges. Ik wil gewoon winnen en dan kijken we aan het eind van mijn carrière wat ik heb bereikt. Winnen is het enige dat nu telt. Je moet ook geluk hebben om zeven titels te behalen zoals Schumacher. Je moet op het juiste moment bij het juiste team zijn.

Wat wenst Verstappen voor zijn toekomst? "Tien dominante jaren voor mij! De rest is niet zo belangrijk."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen