© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen wil F1-seizoen afsluiten met mooi resultaat

17 nov. 2017 13:11 Ruud Dimmers 1 reacties
Lang moest Max Verstappen in 2017 op succes wachten, maar de laatste races gaat het uitstekend. De Red Bull-coureur wil zijn Formule 1 seizoen goed afsluiten in Abu Dhabi.

Max Verstappen baalt dat seizoen bijna is afgelopen

Max Verstappen is de man in vorm. Met negentig WK-punten uit de afgelopen vijf races scoorde de Nederlander meer punten dan welke F1-coureur dan ook. Volgend weekend staat in Abu Dhabi de laatste race van het seizoen op het programma.

"We willen vanzelfsprekend proberen om het seizoen op fraaie wijze af te sluiten. Vorig seizoen was mijn race erg goed, nadat we een stop minder maakten en ik een spin had in bocht 1. Het was lastig om de banden te managen maar we behaalden een mooie vierde plaats."

"Mijn favoriete deel van het circuit zijn de bochten twee en drie. Een snelle links, rechts combinatie. Een ander mooi deel is als je onder het hotel doorrijdt en om hier te rijden op het verlichte circuit."

"De laatste sector is erg technisch en je moet de juiste lijnen rijden. Voor Red Bull moet dit de sector zijn waarin we het sterkst zijn. Het circuit kent enkele inhaalmogelijkheden, een bij de hairpin voordat je het lange rechte stuk opgaat en de andere bij het aanremmen voor de chicane."

Met de huidige vorm van Max Verstappen en Red Bull komt de winterstop bijna ongelegen. Toch biedt de winter ook weer tijd voor ontspanning en om tijd met vrienden en familie door te brengen.

"Abu Dhabi is de laatste race van het seizoen, maar van mij mocht het nog wel langer duren. Ik ben erg goed in vorm en wil nog wel doorgaan. Het mooie van de winterperiode is dat ik tijd krijg om door te brengen met vrienden en familie."

Na een maand zonder racen is het alweer tijd voor Verstappen om zichzelf voor te bereiden op 2018. "Ik kijk er ook al naar uit om in januari de training weer te hervatten voor het nieuwe seizoen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen