Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen wil in Singapore knokken voor de zege

Voor Max Verstappen is de Grand Prix van Italië een formaliteit. De Nederlander verwacht een saaie race in niemandsland en is in gedachte al bij de volgende race in Singapore. Op het stratencircuit liggen kansen voor Red Bull.

Het seizoen van Max Verstappen dreigt als een nachtkaars uit te gaan, maar over twee weken kan Red Bull waarschijnlijk echt vooraan meedoen. In Monaco, de andere stratenrace van dit seizoen, imponeerde Red Bull. Wel is er sinds die tijd veel veranderd, en hebben Ferrari en Mercedes meer progressie geboekt.

Verstappen verwacht dan ook niet te domineren: "Ik verwacht niet dat we in Singapore net zo sterk zijn als in Monaco. Wel denk ik dat we er dichtbij zitten. Met het onvoorspelbare raceverloop, met Safety Cars, kan je ook met een goede strategie succes behalen." Vorig jaar had de Nederlander zijn eerste pole-position bijna te pakken. Een mooie tweede startpositie was Verstappens beste kwalificatieresultaat van het seizoen. Dit jaar verwacht Max geen felbegeerde eerste pole: "Om de pole te scoren wordt erg lastig omdat de concurrentie een betere motor heeft. Ook in Singapore zijn er diverse lange rechte stukken. Als we binnen drie of vier tienden van Ferrari komen dan is dat erg mooi."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie