© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen wil publiek trakteren op iets moois in 'speciale' thuisrace

20 aug. 2018 17:15 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen stuurt aankomende vrijdag de Red Bull RB14 het asfalt op, op wat hij beschouwt als zijn thuiscircuit. Hij hoopt het Oranjelegioen op iets moois te trakteren.

"Racen op Spa-Francorchamps blijft iets bijzonders. Omdat ik op een uur rijden van het circuit ben geboren, is dit een thuisrace voor mij. Tel daarbij op dat de Nederlandse fans het circuit oranje kleuren en het gevoel dat je thuis aan het racen bent, is compleet", zo blikt Max Verstappen vooruit op de Belgische Grand Prix.

Spa-Francorchamps is natuurlijk een van de favoriete banen van Verstappen, maar in tegenstelling tot de meesten van zijn collega's pikt hij niet Eau Rouge eruit als 'de bocht':

"Mijn favoriet is Pouhon. Die snelle linker is echt heerlijk, net zoals de wafels en de frites hier in België."

Waar hij zichzelf ongetwijfeld op iets lekkers zal trakteren, hoopt hij het publiek ook iets moois voor te kunnen schotelen: "Toen ik in Oostenrijk won, werd ik aangemoedigd door een legioen aan Nederlandse supporters."

"Een overwinning hier in België zal een soortgelijk gevoel teweegbrengen. Ik hoop in ieder geval dat ik het publiek weer iets kan geven om voor te juichen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen