© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen wil scoren in Amerika

13 okt. 2017 14:40 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 seizoen van Max Verstappen kreeg de afgelopen twee races ineens weer glans. Met een zege en tweede plaats is de F1-coureur weer helemaal terug. De komende weken reist de Formule 1 af naar Amerika voor een race in de Verenigde Staten en Mexico.

Max Verstappen hoopt op voortzetting succesreeks

Volgend weekend staat de GP van Amerika op de Formule 1 kalender. Het Circuit of the Americas (COTA) is een uitdagend en leuk circuit om op te rijden, aldus Max Verstappen.

"De eerste keer dat ik op COTA reed was direct nadat ik in Japan 2014 mijn F1-debuut maakte. Het regende die ochtend en ik ging de baan op met intermediates. Het is een moeilijk circuit om onder de knie te krijgen en de regen hielp zeker niet."

"Het circuit is erg leuk om op te rijden en ik genoot ervan, zeker van de eerste sector. In 2015 wist ik als vierde te finishen onder regenachtige condities. Er stond veel water op de baan, maar het was nog altijd erg leuk om er te rijden. Zelfs toen de baan opdroogde."

"COTA heeft elementen van andere circuits in de lay-out zitten, bijvoorbeeld Silverstone, maar het heeft ook haar eigen karakteristieken. Het is sneller en korter dan andere vergelijkbare circuits. De eerste bocht is erg leuk. Je kan echt laat remmen en de apex is blind. Het kost je enkele ronden om je rempunt te vinden."

Een week na de GP van Amerika staat de GP van Mexico alweer op het programma. Vorig jaar werd het een bewogen race met een hoofdrol voor Max Verstappen en Sebastian Vettel. De Nederlander lag op een derde plaats, maar Vettel kwam op nieuwe banden snel dichterbij. Uiteindelijk schoot Verstappen kort van de baan, maar behield zijn positie door een stuk door het gras te rijden. Er volgde volop commotie met Verstappen die een tijdstraf kreeg van 10 seconden, Vettel die Ricciardo blokte en de wedstrijdleider uitschold. 

Uiteindelijk veranderde het podium drie keer in een paar uur tijd en was het Ricciardo die als vijfde finishte, maar toch als derde geclassificeerd werd.

"In Mexico probeer ik om dit jaar echt op het podium te finishen. Vorig jaar was ik er dichtbij, maar helaas pakte het net anders uit voor ons. Het is een bijzonder circuit met het stadiongedeelte, dat zie je bij geen enkel ander circuit terug. Mexico is erg snel en fysiek uitdagen. De fans zijn gepassioneerd en laten zich het hele weekend goed horen. Ik kijk ernaar uit om daar terug te keren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen