Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen wil vanaf eerste race mee doen voor de prijzen

Het Formule 1 seizoen begint volgende week met de Grand Prix van Australië. Na een lange winterstop zien we Max Verstappen eindelijk weer in actie.

Verstappen kijkt uit naar het begin van het nieuwe Formule 1 seizoen. Australië is daarbij een mooie locatie om het seizoen te openen. “Ik ga altijd graag naar Melbourne. Ik hou van het land en de temperatuur is erg aangenaam vergeleken met die in Europa. De fans zijn erg gepassioneerd in het racen. Vooral in de Formule 1, aangezien deze een lange geschiedenis in Australië heeft.” Inhalen vormt een uitdaging in Australië. Vorig jaar zagen we nauwelijks acties en kwalificeren is erg belangrijk. “Albert Park is niet het makkelijkste circuit om in te halen. We gaan het zeker proberen, maar de rechte stukken zijn niet echt lang genoeg. Veel bochten voor het rechte stuk zijn vaak negentig graden, wat het moeilijk maakt om een aanval op te zetten.” “Bocht 11 en 12 zijn de snelste bochten op het circuit en erg gaaf om door te rijden. Vooral in de kwalificatie, als we weinig brandstof aan boord hebben en we deze in de zesde of zevende versnelling met 270 kilometer per uur kunnen nemen.”

Tot op heden bood de GP van Australië nog weinig succes voor Verstappen. Zijn vijfde plaats in 2017 is het beste resultaat tot op heden. In 2018 moet het beter, aldus Max. “We hopen dat we dit jaar een grote stap voorwaarts hebben gemaakt en we vanaf het begin competitief zijn. Om al vanaf race één een snelle auto te hebben en dit tot het eind van het seizoen vol te houden, zou geweldig zijn.”

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'