© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

“Max Verstappen wint met gemak nog een Grand Prix in 2018”

20 aug. 2018 12:00 René Oudman 1 reacties
Een zesde plaats in het wereldkampioenschap was waarschijnlijk niet waar Max Verstappen aan het begin van het jaar zijn handtekening voor had gezet, maar vooralsnog gunt het seizoen 2018 de Nederlander niet meer dan dat. F3-teameigenaar Frits van Amersfoort, die de jonge ster een jaartje onder zijn hoede (2014) had, weet niet goed wat hij van de Red Bull-rijder kan verwachten in het restant van dit seizoen.

“Daar heb ik, om eerlijk te zijn, nog niet echt over nagedacht. Ik heb geen idee”, zegt Van Amersfoort in gesprek met Racingnews365. “Er zijn banen waarop hij wat minder op zijn vermogen hoeft te teren. Ik zie hem met gemak nog wel een wedstrijdje winnen, maar kan moeilijk inschatten wat er allemaal gaat gebeuren.”

De motorperikelen met Renault houden de gemoederen bezig. Red Bull en de Franse krachtbronbouwer gaan na 2018 uit elkaar en menigeen verwacht nog meer bonje dan dat nu al de revue heeft gepasseerd. “Zal Renault daadwerkelijk denken, ‘nou, die lui gaan toch bij ons weg, hun motor moet ook nog maar een dagje langer mee?’ Ik vind het moeilijk, ik vind het gevaarlijk om daar überhaupt uitspraken over te doen.”

“Max blijft natuurlijk Max en als hij een kans krijgt, grijpt hij deze met beide handen aan”, zegt Verstappens voormalige teambaas, die zijn oud-coureur zodoende naar nog een aantal bokalen ziet razen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen