Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen wint twee awards

Formule 1 coureur Max Verstappen zag zijn seizoen 2017 opnieuw beloond worden met prijzen. Greep de Nederlander eerder al de FIA award voor persoonlijkheid van het jaar, nu komen er weer twee awards bij.

Het Engelse magazine F1racing organiseerde een verkiezing onder hun lezen. Hierin kwamen negen categorieën aan bod, waarbij Verstappen in twee categorieën de winnaar werd. De Red Bull-coureur werd beloond met de award voor 'beste start van het jaar'. Deze ontving Verstappen voor zijn start bij de Grand Prix van China. Vanaf een zestiende positie rukte hij in de eerste ronde op naar de zevende plaats. Uiteindelijk belande de Nederlander met een derde plaats zelfs op het podium.

De tweede award die Verstappen won was voor de 'race van het jaar'. Fans verkozen het optreden van Max in Maleisië tot beste van het jaar. Tijdens deze Grand Prix passeerde Verstappen in de vierde ronde leider Lewis Hamilton en behaalde zijn eerste overwinning van 2017.