© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen won GP Spanje door uitstekende data-analyse

03 jun. 2018 09:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1-auto's worden met de dag complexer en de hoeveelheid data die verzameld wordt neemt toe. Het verschil tussen winst en verlies zit hem in details, zo ondervindt ook het team van Red Bull.

Data cruciaal voor Red Bull

Red Bull werkt samen met partner AT&T om voorop te lopen. Teambaas Horner vertelt over het belang van data voor het F1-team.

"Hoe meer data we hebben, des te gedetailleerder zijn onze analyses en daarmee kunnen we beslissingen nemen tijdens de race, of voor de ontwikkeling van onze auto."

Max Verstappen merkt als coureur ook dat data het verschil maakt, zo vertelt hij aan Formule 1: "Je bent erg afhankelijk van data, want die helpt om de auto sneller te maken of een probleem te monitoren."

De allereerste Grand Prix voor Red Bull, die van Spanje 2016, won de Nederlander direct. Een goede analyse van de data lag daaraan ten grondslag. Verstappen koos ervoor om een stop minder te maken dan Ricciardo en Vettel. Het bleek de juiste keuze.

"We zagen uit de data van onze banden dat de performance beter was dan op de vrijdag, waarop we besloten om een langere eerste stint te rijden. Dat voordeel hielp ons aan mijn eerste overwinning."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen