© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen wordt geen tweede rijder bij Red Bull

11 jul. 2017 09:40 Ruud Dimmers 0 reacties
De goede resultaten van Daniel Ricciardo en zijn vierde positie in het WK, maken hem niet de absolute nummer één binnen Red Bull Racing. Daarvoor is het gat met Sebastian Vettel in het WK nog te groot.

Max Verstappen hoeft niet in dienst te rijden van Ricciardo

Ricciardo is bezig aan een indrukwekkende reeks van vijf podiumplaatsen op rij en staat momenteel vierde in het WK met 107 punten. Daarmee kan hij in theorie nog een rol gaan spelen in het wereldkampioenschap, zeker als Red Bull na de zomer echt op eigen kracht races kan winnen.

Voor Max Verstappen is zijn rol in het WK uitgespeeld door alle pech die hij dit seizoen kende. De Nederlander mag gewoon voor eigen kansen rijden in de rest van het seizoen. Teambaas Horner laat weten dat teamorders niet logisch zouden zijn.

"De achterstand van Daniel bedraagt nog 64 punten op Vettel. We zijn niet bezig met een titel, maar we willen onze auto iedere race verbeteren. Red Bull vindt zichzelf op dit moment geen titelkandidaat."

Dit houdt ook in dat de coureurs gewoon vrij zijn om te racen met elkaar, zoals ze dat ook vorig seizoen waren.

"Stel dat de achterstand van Daniel maar 15 punten was, dan was hert een ander verhaal geweest. Hij heeft een achterstand van 64 punten en we zijn nog niet eens halverwege het seizoen. Het zou niet juist zijn om dan te denken aan teamorders."

Wil Ricciardo op gelijke hoogte komen dan zijn daar, bijvoorbeeld, drie uitvalbeurten van Vettel voor nodig, waarbij Ricciardo minimaal drie keer tweede wordt. Voor alsnog is Red Bull nog altijd het derde team en waren Mercedes en Ferrari in Oostenrijk ook sneller.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen