Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Wedstrijdleider: 'Max Verstappen wordt niet harder bestraft dan anderen'

Charlie Whiting heeft voorafgaand aan de Grand Prix van Mexico extra uitleg gegeven omtrent de straf van Max Verstappen tijdens de GP van Amerika afgelopen weekend. De tijdstraf die Verstappen kreeg nadat hij Kimi Raikkonen inhaalde in de laatste ronde hield de gemoederen flink bezig de afgelopen week.

Omdat er vooral veel kritiek kwam op de stewards, achtte wedstrijdleider Charlie Whiting het noodzakelijk om de werkwijze van de stewards tijdens de GP van Amerika toe te lichten.

Het grootste punt van kritiek was de inconsistentie van de stewards. Max Verstappen kreeg een straf omdat hij buiten de baan inhaalde, terwijl diverse andere coureurs ook buiten de lijntjes kleurden.

Die motivatie vindt Whiting echter onzin. "De straffen zijn niet inconsequent. Verstappen had als enige blijvend voordeel van het verlaten van de baan en zo staat het ook in de regels. Het woordje blijvend is hierbij cruciaal, omdat een coureur de mogelijkheid krijgt de plek terug te geven", legt Whiting uit.

"Daarnaast liet Raikkonen genoeg ruimte en koos Verstappen ervoor om te blijven zitten. Het argument dat Verstappen buiten de baan werd gedrukt gaat dus ook niet op", voegt hij daar aan toe.

Wat ook schuurde bij veel fans was het feit dat steward Gary Connelly weer betrokken was bij het uitdelen van een straf aan Verstappen, wat bijna altijd het geval is als Verstappen een straf ontvangt.

"Gary is een eerlijke en accurate steward. De statistieken geven een vertekend beeld, het is puur toeval dat hij steeds betrokken is bij momenten waar Verstappen in de fout is gegaan", doet Whiting ook die beschuldiging als onzin af.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur