Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen worstelt tijdens tweede training Oostenrijk, Hamilton snelste

Max Verstappen zal niet geheel tevreden zijn over zijn tweede vrije training. De Red Bull-coureur had de ideale afstelling nog niet gevonden en eindigde als vijfde. Het team van Mercedes was wederom het snelste in Oostenrijk.

De tweede vrije training voor de GP van Oostenrijk leverde eenzelfde beeld op als eerder op de dag. Lewis Hamilton en Mercedes waren los van de rest van het veld en domineerden. Op een set van de soft banden reed Hamilton naar een 1.04,5. Een tijd waarmee hij sneller was dan teamgenoot Bottas, maar ook dan de beide Ferrari's die op de supersoft reden. Verstappen gaf in deze fase een halve seconde toe op snelste tijd, waarbij hij gebruik maakte van dezelfde bandencompound.

Tijdens de tweede training gingen diverse coureurs kortstondig van de baan. Pierre Gasly werd het eerste grote slachtoffer van de 'gele broodjes' die naast de kerbstones liggen. De Fransman brak zijn ophanging en eindigde in het grind. Max Verstappen worstelde met zijn Red Bull en was niet tevreden over de afstelling. Diverse malen ging de coureur buiten de baan om na enkele ronden de pits weer op te zoeken. Over de boordradio klaagde Verstappen over gebrek aan grip en balans. Het tweede deel van de training werkten de teams aan hun raceafstelling. Wederom werd hierbij veelvuldig gebruik gemaakt van de ultrasoft band. Verstappen en Ricciardo noteerden tijden van 1.08 hoog tot 1.09 laag. Sebastian Vettel was tijdens zijn long run iedere ronden drie tot vijf tienden per ronde sneller. Het tempo van de Mercedessen was daarbij vergelijkbaar met de pace van Vettel. Lewis Hamilton sloot de tweede training als snelste af en beleefde daarmee de perfecte start van het weekend. Max Verstappen zal niet geheel tevreden zijn met zijn vijfde plaats op een halve seconde.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"