Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jordan: "Verstappen zal na verloop van tijd de grootste coureur aller tijden worden"

Max Verstappen is zó goed, dat hij na verloop van tijd de grootste coureur aller tijden zal worden. Maar dat maakt het seizoen ook ontzettend saai, volgens oud teambaas Eddie Jordan. "Ik verveel me dood."

In de wekelijkse podcast Formula For Succes bespreken oud F1-coureur David Coulthard en voormalig teambaas Eddie Jordan het laatste nieuws omtrent de Formule 1. Wat maakt Red Bull zo succesvol? Volgens Eddie Jordan is het een combinatie van meerdere factoren: "Levensduur, loyaliteit, focus en aandacht voor elk klein detail. En ook al ziet het er soms slecht uit vanaf de buitenkant, Adrian Newey heeft echt zijn thuis gevonden. Hij was goed bij Williams, maar hij had het daar niet naar zijn zin. Hij was succesvol bij McLaren, maar met het brein wat hij heeft, past hij beter bij Red Bull. Het succes van het team heeft voornamelijk te maken met het feit dat twee topmannen (Adrian Newey en Helmut Marko) al ontzettend lang bij Red Bull betrokken zijn."

"Hij maakt het saai, nog saaier dan het Schumacher-tijdperk"

En dan is daar natuurlijk nog Max Verstappen. Eddie maakt zich zorgen dat de dominantie van de Nederlander nog 'saaier' is dan de dominantie van Michael Schumacher bij Ferrari. De tweevoudig wereldkampioen heeft zes van de acht races tot nu toe gewonnen en staat met 69 punten ruim voor zijn teamgenoot Sergio Perez op de tweede plek. "Laten we niet vergeten, Max Verstappen zal na verloop van tijd de grootste coureur aller tijden worden, zo goed is hij." Toch is er wel een punt van kritiek bij de oud teambaas: "Ik was geen fan van de laatste paar races, ik moet je zeggen dat ik me dood verveel. Hij is gewoon zo goed, hij maakt het saai - nog saaier dan het Schumacher-tijdperk."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje