Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen zeer tevreden: 'Perfecte ronde'

De kwalificatie voor de GP van België bracht Max Verstappen weer een vijfde plaats. De Nederlander haalde het maximale uit de Red Bull en teamgenoot Daniel Ricciardo gaf liefst een halve seconde toe.

Max Verstappen reed een uitstekende kwalificatie op Spa-Francorchamps, maar het bracht hem weer de vijfde positie op de grid. De Nederlander was liefst een halve seconde sneller dan Daniel Ricciardo. De stand in het kwalificatieduel is daarmee nu 8-4 in het voordeel van de Nederlander. Na afloop was Verstappen erg tevreden over zijn ronde die zeer goed was, maar eigenlijk wat meer verdiende dan P5. "De ronde was heel erg goed. Ik heb niet vaak het gevoel dat een ronde echt heel erg goed is. Deze ronde verdiende meer dan de vijfde plaats. We moeten wel reëel blijven, want we kunnen op deze lange rechte stukken niet met Vettel vechten."

De goede kwalificatie biedt de fans wat hoop voor de race, maar Verstappen weet dat het een lastig verhaal wordt om het podium te halen. Daarbij is wat geluk nodig. " De auto was tijdens de kwalificatie het beste van het hele weekend. We gaan het zien morgen. Het wordt lastig inhalen als je niet snel genoeg bent. We moeten wachten op foutjes voor ons."

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"