© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Zelfs al zou ik het willen dan kan ik een motor niet slopen'

31 aug. 2017 10:51 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 coureur Max Verstappen viel voor de zesde keer in twaalf races uit. Direct stonden er 'kenners' op die zich hardop afvroegen waarom de Nederlander zoveel pech had en Ricciardo niet. Lag het niet gewoon aan Max?

Verstappen reageert op kritiek over rijstijl

In België en ook in de dagen daarna was er genoeg 'speculaas' te vinden over Verstappen en zijn auto. Los van de grappige Ricciardo die zijn RB13 altijd 'voorspel' geeft voordat hij het gas intrapt, sloegen de verwijten nergens op. 

Verstappen werd in België door een journalist gevraagd of de uitvalbeurten niet aan hem te wijten zijn. Volgens de Nederlander een domme vraag, zo laat hij aan De Limburger weten.

"Ik werd daar wel even kriegelig van. Het kan gewoon niet. Al zou ik het willen, dan zou ik die motor nog niet over de zeik krijgen. Er zitten zoveel beveiligingen op, dat krijg je als coureur gewoon niet voor elkaar. Ik snap dan ook niet dat mensen dat soort vragen stellen. Dan heb je echt geen verstand van de F1."

Het kennisniveau van de sport is bij de fans niet altijd even hoog, maar ook bij de aanwezige journalisten niet volgens Verstappen.

"Ik denk dat er op de paddock maar weinig mensen rondlopen die voldoende kennis hebben om er iets over over te zeggen. Veel mensen denken er verstand van te hebben en dan krijg je ineens complottheorieën, of verhalen over hoe het beter moet. Als ze dat echt wisten dan hadden ze nu de hoogste baan binnen een team gehad."

Op het supersnelle circuit van Monza wacht een lastige uitdaging. Verstappen en Ricciardo starten van achteren en moeten proberen om naar voren te komen. Met de Renault-motor zal dat niet meevallen. Een oplossing om de streep te halen heeft de Nederlander wel.

"Ik maak een gat in het chassis, net als bij de Flintstones, zo kan ik sowieso de finish halen", grapt Max.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen