© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen zesde in eerste vrije training Italië

01 sep. 2017 11:31 Ruud Dimmers 0 reacties
Mercedes toonde haar spierballen tijdens de eerste vrije training voor de GP van Italië. De Duitse renstal was oppermachtig. Max Verstappen en Daniel Ricciardo stonden weer op de voor hen vertrouwde vijfde en zesde plaatsen.

Lewis Hamilton snelste in eerste training

De eerste vrije training voor de GP van Italië kende een rustig verloop. Door de dreiging van regen doken de coureurs vroeg de baan op. Daarbij waren het de beide Mercedessen die direct de koe bij de horens namen en de hele training een klasse apart waren.

Valtteri Bottas was in de eerste fase het snelste, maar zag Lewis Hamilton als eerste de 1.21 induiken. Concurrent Ferrari kwam in het eerste uur niet in de buurt van de tijden van Mercedes. Max Verstappen en Daniel Ricciardo moesten een tot anderhalve seconde toegeven in deze fase van de training.

Gedurende de training waren er af en toe wat regendruppels, maar het was niet genoeg om de coureurs echt last te bezorgen. Tijdens de training werd duidelijk dat een flink aantal coureurs gridstraffen krijgt. Sainz (10), Verstappen (15), Ricciardo (20 en Alonso (35) starten zondag achter op de grid.

Red Bull kon zoals verwacht geen vuist maken tegen Mercedes. De Renault-motor komt veel vermogen tekort op het snelle circuit van Monza. 

Met nog 20 minuten te gaan zette de regen door waardoor alle coureurs de pits indoken. Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel doken op slicks nog even de baan op voor de Italiaanse fans, maar serieuze tijden waren niet mogelijk. Het was een mooi gebaar van het Italiaanse team voor haar trouwe fans.

De regenbui was van korte duur waardoor de coureurs de baan weer opgingen, maar in de slotminuten veranderde er niets meer aan de uitslag.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen