Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen zesde in eerste vrije training Italië

Mercedes toonde haar spierballen tijdens de eerste vrije training voor de GP van Italië. De Duitse renstal was oppermachtig. Max Verstappen en Daniel Ricciardo stonden weer op de voor hen vertrouwde vijfde en zesde plaatsen.

De eerste vrije training voor de GP van Italië kende een rustig verloop. Door de dreiging van regen doken de coureurs vroeg de baan op. Daarbij waren het de beide Mercedessen die direct de koe bij de horens namen en de hele training een klasse apart waren. Valtteri Bottas was in de eerste fase het snelste, maar zag Lewis Hamilton als eerste de 1.21 induiken. Concurrent Ferrari kwam in het eerste uur niet in de buurt van de tijden van Mercedes. Max Verstappen en Daniel Ricciardo moesten een tot anderhalve seconde toegeven in deze fase van de training. Gedurende de training waren er af en toe wat regendruppels, maar het was niet genoeg om de coureurs echt last te bezorgen. Tijdens de training werd duidelijk dat een flink aantal coureurs gridstraffen krijgt. Sainz (10), Verstappen (15), Ricciardo (20 en Alonso (35) starten zondag achter op de grid. Red Bull kon zoals verwacht geen vuist maken tegen Mercedes. De Renault-motor komt veel vermogen tekort op het snelle circuit van Monza.

Met nog 20 minuten te gaan zette de regen door waardoor alle coureurs de pits indoken. Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel doken op slicks nog even de baan op voor de Italiaanse fans, maar serieuze tijden waren niet mogelijk. Het was een mooi gebaar van het Italiaanse team voor haar trouwe fans. De regenbui was van korte duur waardoor de coureurs de baan weer opgingen, maar in de slotminuten veranderde er niets meer aan de uitslag.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'