© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen zesde na moeizame training

24 nov. 2017 15:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Lewis Hamilton verbrak vrijdag het baanrecord in Abu Dhabi. De Mercedes-coureurs was snel onderweg en bleef Vettel en Ricciardo voor. Max Verstappen worstelde met zijn auto en motor en kwam niet verder dan de zesde positie.

Baanrecord verbroken in Abu Dhabi

Tijdens de tweede vrije training ging het gevecht tussen Ferrari, Mercedes en Red Bull weer volop verder. Wederom was het Ferrari dat als eerste serieuze tijden noteerde, maar met name Hamilton dook daar in de openingsfase flink onderdoor. Met een uur te gaan kwamen de coureurs in actie op de supersofts.

Lewis Hamilton dook als eerste de 1.37 in en verbrak daarmee het baanrecord. Alleen Vettel wist op dat moment in de buurt te blijven. Max Verstappen stond lang in de pits en was niet tevreden over de afstelling van zijn Red Bull. 

Daniel Ricciardo liet zien dat Red Bull goed mee kan komen en verbeterde zichzelf naar een 1.38,1 op drie tienden van Hamilton. Ondertussen worstelde Verstappen nog altijd met zijn Red Bull. Met nog 45 minuten te gaan gaf hij liefst 1,2 seconden toe op de snelste tijd.

In de lange runs maakte Lewis Hamilton indruk door op de supersofts met gemak rondetijden van 1.42 te rijden. Vettel kwam op supesofts niet verder dan 1.43,3 tot 1.43,8. Max Verstappen kon het tempo in de lange runs ook niet bijhouden. De Nederlander reed op de ultrasofts rondetijden van 1.43 laag. 

Over de boordradio liet Verstappen weten dat hij problemen had met 'engine braking', het afremmen op de motor. De Renault-motor achterin de auto bestond uit diverse oude componenten, om zo zonder kleerscheuren het weekend door te komen.

In het laatste half uur veranderde er vooraan niets mee. Lewis Hamilton sloot de training als snelste af voor Vettel en Ricciardo. Max Verstappen moest genoegen nemen met een zesde plaats op een volle seconde.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen