Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen zesde na moeizame training

Lewis Hamilton verbrak vrijdag het baanrecord in Abu Dhabi. De Mercedes-coureurs was snel onderweg en bleef Vettel en Ricciardo voor. Max Verstappen worstelde met zijn auto en motor en kwam niet verder dan de zesde positie.

Tijdens de tweede vrije training ging het gevecht tussen Ferrari, Mercedes en Red Bull weer volop verder. Wederom was het Ferrari dat als eerste serieuze tijden noteerde, maar met name Hamilton dook daar in de openingsfase flink onderdoor. Met een uur te gaan kwamen de coureurs in actie op de supersofts. Lewis Hamilton dook als eerste de 1.37 in en verbrak daarmee het baanrecord. Alleen Vettel wist op dat moment in de buurt te blijven. Max Verstappen stond lang in de pits en was niet tevreden over de afstelling van zijn Red Bull.

Daniel Ricciardo liet zien dat Red Bull goed mee kan komen en verbeterde zichzelf naar een 1.38,1 op drie tienden van Hamilton. Ondertussen worstelde Verstappen nog altijd met zijn Red Bull. Met nog 45 minuten te gaan gaf hij liefst 1,2 seconden toe op de snelste tijd. In de lange runs maakte Lewis Hamilton indruk door op de supersofts met gemak rondetijden van 1.42 te rijden. Vettel kwam op supesofts niet verder dan 1.43,3 tot 1.43,8. Max Verstappen kon het tempo in de lange runs ook niet bijhouden. De Nederlander reed op de ultrasofts rondetijden van 1.43 laag. Over de boordradio liet Verstappen weten dat hij problemen had met 'engine braking', het afremmen op de motor. De Renault-motor achterin de auto bestond uit diverse oude componenten, om zo zonder kleerscheuren het weekend door te komen. In het laatste half uur veranderde er vooraan niets mee. Lewis Hamilton sloot de training als snelste af voor Vettel en Ricciardo. Max Verstappen moest genoegen nemen met een zesde plaats op een volle seconde.

Viaplay
x
Max Marko: "Er zal nooit meer een Verstappen komen"