Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen zesde tijdens derde vrije training Maleisië

Max Verstappen kon niet meekomen met de tijden van Ferrari tijdens de derde vrije training. Kimi Raikkonen noteerde de snelste tijd voor teamgenoot Sebastian Vettel. De Nederlander kwam niet verder dan een zesde tijd.

De derde en laatste vrije training voor de GP van Maleisië werd verreden op een droge baan. In de openingsfase waren het direct de Ferrari's die de koe bij de horens pakten, maar Lewis Hamilton liet zien dat Mercedes de problemen opgelost heeft. Hamilton dook onder de tijden van de beide Ferrari's, waarbij hij reed met het oude aerodynamische pakket van Mercedes. Max Verstappen en Daniel Ricciardo konden niet meekomen en gaven een halve seconde toe. Max Verstappen begon aan een langere run op de supersoft banden, terwijl teamgenoot Ricciardo naar de snelste tijd ging. Valtteri Bottas versnelde eveneens en ging tijdelijke naar de tweede positie. In de tweede helft van de training persten alle teams er nog enkele vliegende rondes uit. De beide Ferrari's doken onder de tijd van Daniel Ricciardo, waarop het wachten was op Lewis Hamilton en Max Verstappen.

In de slotfase van de training was het dan eindelijk de beurt aan Max Verstappen op een nieuw setje van de supersoft banden. De Nederlander verbeterde zijn tijd flink maar had wat last van verkeer en bleef zesde op zes tienden van Raikkonen. Sebastian Vettel kampte met een technisch probleem aan zijn Ferrari en kwam tergend langzaam teruggereden naar de pits. In de laatste minuut van de training was er nog een bijzonder incident tussen Palmer en Verstappen. De Renault-coureur raakte de Nederlander in de laatste bocht, waarbij Palmer zijn voorvleugel verloor en Verstappen een lekke band opliep.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"