© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen ziet Helmut Marko als zijn tweede vader

26 jan. 2018 08:14 Wanda Bisschop 0 reacties
Jarenlang reisden Max en Jos Verstappen de wereld rond om deel te nemen aan allerlei kartkampioenschappen. Vader Jos zette zijn eigen carrière voor zijn zoon opzij en 'stoomde' Max in no time klaar voor de Formule 1.

Max Verstappen 'luistert' ook naar het vaderlijk advies van Marko

Het duurde dan ook niet lang of de jonge Max kwam op de radar van Red Bull Racing waar teamadviseur Helmut Marko het uiteindelijk aandurfde om de pas 16-jarige Nederlander een contract aan te bieden.

Verstappen kreeg niet alleen een contract aangeboden maar ook een stoeltje bij het opleidingsteam waardoor hij in 2016 al zijn debuut kon maken in de Formule 1.

In gesprek met Wilfried de Jong vertelt Verstappen dan ook uitgebreid over zijn bijzondere band met Helmut Marko. Deze band werd vooral duidelijk door de emotionele omhelzing tussen Verstappen en Marko na zijn allereerste overwinning in de Formule 1.

"Natuurlijk ben ik Helmut Marko dankbaar voor de kans die hij mij heeft gegeven. Mijn overwinning in Spanje was dan ook zeker wel heel bijzonder. Het was mijn eerste race voor Red Bull en dan direct winnen."

"Helmut Marko voelt voor mij een beetje als mijn tweede vader en ik denk dat hij het zelf ook zo ziet. We hebben tijdens een raceweekend veel contact. Natuurlijk heb ik mijn vader voor de nodige tips en adviezen maar ook Marko geeft mij wel tips. Bijvoorbeeld hoe je met mensen tijdens zo'n raceweekend om moet gaan, hoe je op de radio moet reageren, dat soort dingen. Hij is ook eerlijk over de zaken die er mis gaan tijdens een race."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen