Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen ziet kansen na eerste training Abu Dhabi

De eerste vrije training leverde een derde positie op voor Max Verstappen. In zijn Red Bull zat de Nederlander er prima bij en moest hij alleen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton voor zich dulden.

De derde tijd op ruim een tiende achter snelste man Sebastian Vettel stemde Verstappen tevreden. Om de motor te sparen kwam Max tot slechts vijftien rondjes in de training. " De training verliep niet verkeerd. We hebben verschillende dingen geprobeerd aan de voorkant van de auto. Daar was ik nog niet helemaal tevreden over, maar over het algemeen was de balans van de auto wel goed."

" We zitten er op dit moment redelijk goed bij. Ik hoop dat de auto ook zo reageert als de zon hier verdwijnt", laat Max op zijn site weten. Door het tijdsverschil met Europa is Abu Dhabi een nachtrace. De coureurs starten bij het ondergaan van de zon en eindigen op een verlichte baan. Hierdoor neemt de baantemperatuur af wat invloed heeft op de prestaties van de banden. Vanmiddag om 14:00 staat de tweede vrije training op het programma. Deze is vanzelfsprekend live te volgen via Racingnews365.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"