Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen ziet Le Mans met Jos wel zitten

Max Verstappen maakt zich inmiddels alweer op voor zijn vierde seizoen in de Formule 1. Daarmee geldt hij al bijna als een gelouterde Formule 1 coureur. Toch is zijn focus nog steeds volledig gericht op de koningsklasse van de autosport.

In tegenstelling tot Fernando Alonso heeft de jonge Nederlander vooralsnog geen interesse in om aan andere raceklassen mee te doen. Hoewel, aan het Belgische Autowereld.be laat hij weten dat hij voor één raceklasse nog wel een uitzondering wil maken. "Ik zou wel de 24 uur van Le Mans willen rijden maar dan alleen samen met mijn vader. We moeten alleen wel opschieten want anders is hij straks te oud," aldus een lachende Max Verstappen. Sowieso staat Verstappen niet te springen om een uitbreiding van zijn al redelijke volle Formule 1 kalender.

"21 races per jaar zijn meer dan genoeg. Vooral voor de monteurs die nog meer onderweg zijn voor een race dan wij. Het is niet echt goed voor hun familieleven." Een uitbreiding van de huidige Formule 1 kalender met de Nederlandse Grand Prix ziet hij dan ook niet zo snel gebeuren. "Natuurlijk is het wel leuk maar het lijkt nog zo ver weg. Als het wel gebeurt, zou ik voor Zandvoort gaan in plaats van Assen. In Zandvoort moet dan nog wel veel werk worden verzet, de faciliteiten zijn behoorlijk verouderd en moeten dan echt worden aangepast. Misschien dat ze het echt willen, het dan misschien wel gaat lukken."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'