Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: "Zo'n inhaalrace is echt genieten"

Na zijn pech tijdens de kwalificatie was Max Verstappen, net als vorig jaar, veroordeeld tot een inhaalrace. Het team zette in op een vijfde plek voor de Nederlander, maar het werd uiteindelijk een zwaarbevochten tweede plek.

Hoewel Verstappen in het verleden weleens heeft gezegd dat hij het liefst een race vanaf pole wil domineren, geniet hij toch ook wel van een mooie inhaalrace.

"Als je zoals nu vanuit de achterhoede moet beginnen en dan vervolgens kan vechten voor de overwinning, dan is dat natuurlijk erg leuk," aldus een tevreden Verstappen in gesprek met Sky Sports F1. In de slotfase kwam Lewis Hamilton nog rap dichterbij en waagde de Brit zelfs nog een poging om Verstappen te verschalken. De Nederlander verdedigde zijn tweede plek met verve waarna de viervoudig wereldkampioen eieren voor zijn geld koos. Bij Sky Sports F1 verklaarde Hamilton dat hij bewust ruimte gaf aan Verstappen om een aanrijding te voorkomen. Volgens Verstappen is dat echter niet nodig. "Sommige mensen doen alsof het een groot risico is om mij in te halen, maar dat is niet zo. Ik race gewoon hard."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"