© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: "Zo'n inhaalrace is echt genieten"

23 okt. 2018 11:50 Wanda Bisschop 2 reacties
Na zijn pech tijdens de kwalificatie was Max Verstappen, net als vorig jaar, veroordeeld tot een inhaalrace. Het team zette in op een vijfde plek voor de Nederlander, maar het werd uiteindelijk een zwaarbevochten tweede plek.

Hoewel Verstappen in het verleden weleens heeft gezegd dat hij het liefst een race vanaf pole wil domineren, geniet hij toch ook wel van een mooie inhaalrace.

"Als je zoals nu vanuit de achterhoede moet beginnen en dan vervolgens kan vechten voor de overwinning, dan is dat natuurlijk erg leuk," aldus een tevreden Verstappen in gesprek met Sky Sports F1.

In de slotfase kwam Lewis Hamilton nog rap dichterbij en waagde de Brit zelfs nog een poging om Verstappen te verschalken. De Nederlander verdedigde zijn tweede plek met verve waarna de viervoudig wereldkampioen eieren voor zijn geld koos.

Bij Sky Sports F1 verklaarde Hamilton dat hij bewust ruimte gaf aan Verstappen om een aanrijding te voorkomen. Volgens Verstappen is dat echter niet nodig. "Sommige mensen doen alsof het een groot risico is om mij in te halen, maar dat is niet zo. Ik race gewoon hard."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen