© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Zonder regen was podium mogelijk geweest'

22 jul. 2018 17:24 Ruud Dimmers 0 reacties
Voor aanvang van de race hoopte Max Verstappen nog op een regenbui, maar in Duitsland bracht deze hem geen geluk. De regen zette niet door en de Red Bull-coureur maakte twee pitstops meer dan de concurrentie.

De race was lange tijd saai aan kop, waarbij Verstappen de vierde plaats bezette. Een regenbui zorgde voor opwinding, maar bracht de Red Bull-coureur niet het gedroomde resultaat.

Als enige topcoureur koos Verstappen voor een wissel naar intermediates, maar twee ronden later moest Max alweer terug wisselen omdat de baan te droog was.

"Je hoopt altijd dat het gaat regenen, maar nu werkte het tegen ons. Uiteindelijk maakt het qua resultaat nu niet uit want achter de safety car zou iedereen nieuwe banden gaan halen."

"Vierde was vandaag het maximaal haalbare in deze omstandigheden. Als er geen regen was gekomen hadden we absoluut voor het podium kunnen vechten."

De call om binnen te komen voor intermediates was een gezamenlijk besluit tussen Verstappen en het team. Een erg vroege call aangezien het pas net begon met regenen in een aantal bochten.

"Het team vroeg aan mij wat ik ervan dacht om te wisselen. Toen regende het net hard in die paar bochten en ik hoopte dat het door zou zetten. Dat werkte helaas niet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen