Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Zonder regen was podium mogelijk geweest'

Voor aanvang van de race hoopte Max Verstappen nog op een regenbui, maar in Duitsland bracht deze hem geen geluk. De regen zette niet door en de Red Bull-coureur maakte twee pitstops meer dan de concurrentie.

De race was lange tijd saai aan kop, waarbij Verstappen de vierde plaats bezette. Een regenbui zorgde voor opwinding, maar bracht de Red Bull-coureur niet het gedroomde resultaat. Als enige topcoureur koos Verstappen voor een wissel naar intermediates, maar twee ronden later moest Max alweer terug wisselen omdat de baan te droog was. "Je hoopt altijd dat het gaat regenen, maar nu werkte het tegen ons. Uiteindelijk maakt het qua resultaat nu niet uit want achter de safety car zou iedereen nieuwe banden gaan halen." "Vierde was vandaag het maximaal haalbare in deze omstandigheden. Als er geen regen was gekomen hadden we absoluut voor het podium kunnen vechten."

De call om binnen te komen voor intermediates was een gezamenlijk besluit tussen Verstappen en het team. Een erg vroege call aangezien het pas net begon met regenen in een aantal bochten. "Het team vroeg aan mij wat ik ervan dacht om te wisselen. Toen regende het net hard in die paar bochten en ik hoopte dat het door zou zetten. Dat werkte helaas niet."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin