© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Max Verstappen zorgwekkend goed'

26 dec. 2017 09:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen ontwikkelde zichzelf in 2017 ook weer razendsnel. De Red Bull-coureur sloot het seizoen af met twee overwinningen na een seizoen vol pech. Voormalig F1-coureur Jan Lammers ziet weinig verbeterpunten voor de jonge Nederlander.

Jan Lammers ziet geen verbeterpunten bij Max Verstappen

Met torenhoge verwachtingen begon Red Bull aan de wintertests in Barcelona. Al snel werd pijnlijk duidelijk dat de Red Bull bolide van Verstappen en Ricciardo terug moest naar de tekentafel. De snelheid was er niet en de auto was onbetrouwbaar.

Volgens Jan Lammers was Verstappen echter 'zorgwekkend goed', zo laat hij aan Motorsport.com weten.

"De verwachtingen worden ieder jaar hoger, maar Max weet daaraan te voldoen. Dat houdt echter een keer op. Meer dan wat hij nu doet kan je niet van hem verwachten. Dat baart me toch wat zorgen."

"Op een paar momenten na reed Max een foutloos seizoen. Volgend jaar zijn de verwachtingen nog hoger en het is lastig om daar aan te blijven voldoen."

Volgens Jan Lammers zijn er nog nauwelijks verbeterpunten voor de pas 20-jarige Nederlander. Wel merkt Lammers op dat de veranderende levenssituatie en rijkdom een valkuil kunnen vormen voor Verstappen.

"Geld geeft je veel vrijheden, maar het wordt ook lastiger om de juiste keuzes te maken. Als je een hond teveel riem geeft kan hij erin verstrikt raken. Er vinden continu veranderingen plaats waar Max mee om moet leren gaan. Zijn uitdaging is om zijn focus te houden. Zijn vader en de mensen om hem heen zullen hem ongetwijfeld in het juiste spoor houden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen