Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nikita Mazepin

Mazepin biedt excuses aan voor botsing met Schumacher: "Mijn puinhoop"

Nikita Mazepin heeft de volledige schuld op zich genomen voor de botsing met Mick Schumacher. De Rus biedt zijn excuses aan.

Schumacher Mazepin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Nikita Mazepin tikte Haas F1-teamgenoot Mick Schumacher achterstevoren in de tweede ronde na de neutralisatie voor de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Mazepin kreeg voor zijn actie in de Variante della Roggia een tijdstraf van vijf seconden en een strafpunt op zijn licentie.

Waar Mazepin bij eerdere incidenten met zijn teamgenoot nog weleens stoïcijns kon reageren, bijvoorbeeld na de Grand Prix van Nederland, was hij nu opvallend toegeeflijk: "Deze is heel simpel. Het was mijn schuld en ik schaam me er niet voor mijn excuses aan te bieden."

"Hoewel het niet met opzet was, was het wel mijn puinhoop, dus ik heb die straf verdiend", vervolgt hij. "Ik had het geluk dat hij niet te veel tijd verloor, doordat hij de auto direct in het rechte spoor kon zetten. Maar het was mijn fout, dus ik zeg nu sorry."

Hoe het tot de botsing heeft kunnen komen? "Ik had het idee dat Mick wat vroeg remde, dus ik stak mijn neus ertussen. En toen mijn neus er uiteindelijk naast zat, was dat niet genoeg om de bocht te claimen. Het is iets dat gebeurt als je racet, je ziet het vaak tussen coureurs. Ik verdiende absoluut een straf, al kon ik op het moment zelf niks meer doen om het te voorkomen."

Ook interessant:

Max Verstappen had nooit een straf mogen krijgen

Verstappen en Hamilton die een nieuw hoofdstuk toevoegen aan hun rivaliteit. McLaren dat schittert op Monza als in de hoogtijdagen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk hebben bijna te weinig tijd om alles te bespreken in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

8 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"