Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nikita Mazepin

Mazepin excuseert zich bij HaasF1-teamgenoot Schumacher

Mick Schumacher en Nikita Mazepin zijn elkaar tijdens het 2021 al vaker tegen gekomen. Na afloop van de Grand Prix van Nederland moest HaasF1-teambaas Guenther Steiner de twee jonge coureurs al bij zich roepen en tijdens de GP van Italië ging het wederom mis tussen de twee F1-coureurs. Ditmaal tikte Mazepin zijn teamgenoot van de baan bij het ingaan van de tweede chicane.

Na afloop van de Grand Prix van Italië liet Nikita Mazepin tegenover onder andere RacingNews365 direct weten dat hij fout zat tijdens de race op het circuit van Monza. "Het was natuurlijk niet mijn bedoeling om Mick Schumacher van de baan te tikken en ik heb hem na afloop van de race dan ook meteen mijn excuses aangeboden. Mick ging vroeg in de remmen en daardoor raakte ik hem met mijn voorvleugel, maar het was volledig mijn schuld. Het was wel een race-incident overigens, wat zo nu en dan kan gebeuren."

"Natuurlijk ben ik niet blij met het incident want ik tikte niet alleen mijn teamgenoot eraf, maar beschadigde ook mijn voorvleugel waardoor ik een extra pitstop moest maken", vervolgt de Rus zijn verhaal. "Daarna ging het voor ons snel berg afwaarts doordat ik problemen kreeg met mijn motor waardoor er een vroegtijdig einde kwam aan mijn race."

Na afloop vroeg RacingNews365 aan Schumacher of het in zijn ogen nodig is om wederom aan tafel te zitten met teambaas Guenther Steiner en Mazepin: "Dat lijkt me niet nodig, we hebben na afloop van de Nederlandse GP al met elkaar aan tafel gezeten en dat was genoeg. Helaas vond het incident plaats, maar het had uiteindelijk niet veel invloed op het eindresultaat", aldus de Duitser die als vijftiende eindigde tijdens de GP van Italië.

"Dergelijke incidenten vinden nu eenmaal plaats wanneer je met elkaar vecht en het een race waarbij veel gebeurde. We hebben alles eruit gehaald wat er in zat en ik kijk dan ook met een positief gevoel terug op het raceweekend hier in Italië", aldus de kalme Schumacher.

Ook interessant:

Max Verstappen had nooit een straf mogen krijgen

Verstappen en Hamilton die een nieuw hoofdstuk toevoegen aan hun rivaliteit. McLaren dat schittert op Monza als in de hoogtijdagen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk hebben bijna te weinig tijd om alles te bespreken in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay
x
FIA FIA komt met formele afwijzing Herta