Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nikita Mazepin

Mazepin krijgt nieuw Haas-chassis na geklaag over te zware wagen

Nikita Mazepin gaat de tweede seizoenshelft in met een gloednieuw chassis, nadat hij in het eerste deel van het jaar het gevoel had dat hij vanwege een zwaarder chassis een nadeel had ten opzichte van teamgenoot Mick Schumacher.

Mazepin Hungary 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Nadat hij het aankaartte bij Haas, heeft Nikita Mazepin een nieuw chassis gekregen. De Rus klaagde in de eerste seizoenshelft over zijn chassis, dat zwaarder zou zijn dan die van zijn teamgenoot Mick Schumacher. Mazepin was er vrij zeker van dat hij daardoor een nadeel had ten opzichte van zijn Duitse teammaatje.

Teambaas Guenther Steiner bevestigt in gesprek met RacingNews365 dat zijn coureur inderdaad een nieuw chassis heeft gekregen, maar betwijfelt of het voor veel verandering zal zorgen. "Hij heeft een nieuw chassis. De chassis zijn gehomologeerd, dus je kan er weinig aan veranderen. Daarom zal deze bijna gelijk zijn aan de vorige."

Volgens de teambaas heeft het geen financiële gevolgen voor Haas, want een chassiswissel was al verwerkt in het budget. Of het sportief invloed zal hebben op de prestaties van Mazepin, kan het team pas na de eerste training zeggen. "Pas op vrijdag zien we of er een verschil is", benadrukt Steiner. "Misschien voelt het voor Nikita heel anders, maar dat is aan hem om te zeggen. Verder is het chassis gewoon gehomologeerd. We gaan het op vrijdag zien", aldus de Italiaanse teambaas.

Ook interessant:

Video: Verstappen of Hamilton, wie is de beste coureur?

De spannende strijd van 2021 gaat tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Hamilton gaat aan de leiding in de strijd om het kampioenschap, maar is de Mercedes-coureur ook de betere coureur in 2021?

Formule 1 GP België 2021 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken