Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

 • Praat mee over de Formule 1;
 • Maak kans op leuke prijzen;
 • Krijg toegang tot exclusieve content;
 • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

 • Praat mee over de Formule 1;
 • Maak kans op leuke prijzen;
 • Krijg toegang tot exclusieve content;
 • Profiteer van exclusieve voordelen.
vr 26 mrt - zo 28 mrt
 • 1 HAM LAP 56
 • 2 VER + 0.745
 • 3 BOT + 37.383
ita
vr 16 apr - zo 18 apr
 • 1 VER LAP 63
 • 2 HAM + 22.000
 • 3 NOR + 23.702
bhr
por
vr 30 apr - zo 02 mei
Quali za 01 mei
Race zo 02 mei
ita
esp
vr 07 mei - zo 09 mei
Quali za 08 mei
Race zo 09 mei
por
mco
do 20 mei - zo 23 mei
Quali za 22 mei
Race zo 23 mei
esp
aze
vr 04 jun - zo 06 jun
Quali za 05 jun
Race zo 06 jun
mco
can
vr 11 jun - zo 13 jun
Quali za 12 jun
Race zo 13 jun
aze
fra
vr 25 jun - zo 27 jun
Quali za 26 jun
Race zo 27 jun
can
aut
vr 02 jul - zo 04 jul
Quali za 03 jul
Race zo 04 jul
fra
gbr
vr 16 jul - zo 18 jul
Quali za 17 jul
Race zo 18 jul
aut
hun
vr 30 jul - zo 01 aug
Quali za 31 jul
Race zo 01 aug
gbr
bel
vr 27 aug - zo 29 aug
Quali za 28 aug
Race zo 29 aug
hun
nld
vr 03 sep - zo 05 sep
Quali za 04 sep
Race zo 05 sep
bel
ita
vr 10 sep - zo 12 sep
Quali za 11 sep
Race zo 12 sep
nld
rus
vr 24 sep - zo 26 sep
Quali za 25 sep
Race zo 26 sep
ita
sgp
vr 01 okt - zo 03 okt
Quali za 02 okt
Race zo 03 okt
rus
jpn
vr 08 okt - zo 10 okt
Quali za 09 okt
Race zo 10 okt
sgp
usa
vr 22 okt - zo 24 okt
Quali za 23 okt
Race zo 24 okt
jpn
mex
vr 29 okt - zo 31 okt
Quali za 30 okt
Race zo 31 okt
usa
bra
vr 05 nov - zo 07 nov
Quali za 06 nov
Race zo 07 nov
mex
aus
vr 19 nov - zo 21 nov
Quali za 20 nov
Race zo 21 nov
bra
sau
vr 03 dec - zo 05 dec
Quali za 04 dec
Race zo 05 dec
aus
are
vr 10 dec - zo 12 dec
Quali za 11 dec
Race zo 12 dec
sau
Start GP Portugal
Dagen
Uur
Min.
Sec.
Haas F1 Team

Mazepin nogmaals flink door het stof tijdens uitgebreid kruisverhoor

Nikita Mazepin heeft nog geen racemeter gereden in de Formule 1, maar toch is hij nu al een van de meest, zo niet de meest gehate coureur op de Formule 1-grid. In aanloop naar het seizoen ging hij uitgebreid met de pers in gesprek over het incident waardoor hij kort na zijn aankondiging bij Haas in opspraak kwam.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Deze donderdag maakte Haas haar nieuwe livery voor 2021 wereldkundig. Op de VF21 pronkten de kleuren van de Russische vlag en tegelijkertijd werd duidelijk dat Uralkali, een Russisch bedrijf waar zijn vader grootaandeelhouder is, de titelsponsor is geworden. Dat komt natuurlijk allemaal door de komst van Nikita Mazepin naar het team, die samen met Mick Schumacher het nieuwe rijdersduo van Haas vormt.

De jonge Rus komt over uit de Formule 2, waar hij vorig jaar vijfde werd. Het is een publiekelijk geheim dat hij waarschijnlijk geen Haas-coureur was geweest zonder de financiële injectie van het bedrijf van zijn steenrijke vader. Kort na zijn aankondiging kwam het enfant terrible bovendien snel in opspraak, nadat er op het internet beelden waren verschenen waarop hij een ogenschijnlijk beschonken dame betastte.

Het Formule 1-publiek keerde zich massaal tegen Mazepin en de hashtag #WeSayNoToMazepin (wij zeggen nee tegen Mazepin, red.) is tot op de dag van vandaag zeer populair. Na de onthulling van de nieuwe livery nam Mazepin voor het eerst sinds de ophef deel aan een open mediasessie. De aanwezige media, waaronder RacingNews365, trakteerden hem op een kruisverhoor.

Om te beginnen met de consequenties van zijn acties. Zijn werkgever Haas walgde van de actie van Mazepin, maar gaf aan intern de zaak af te willen handelen. Wat kan Mazepin vertellen over de actie die de Amerikaanse renstal heeft ondernomen? "Laat het duidelijk zijn dat ik niet blij ben met wat er gebeurd is. Ik ben er niet trots op, ik heb niet gedragen zoals een Formule 1-coureur zich hoort te gedragen", zo begint hij.

"De overgangsfase waarin ik moest realiseren wat ik had bereikt, was heel kort en ik heb me niet zo snel mogelijk aangepast als ik had moeten doen. Ik heb de verantwoordelijk echter genomen en dat wil ik blijven doen", aldus de 22-jarige Rus, wiens team hem intern ook op weg heeft geholpen om zijn gedrag te verbeteren. "Het team heeft mij heel goed bijgestaan. Ik wil hen daar graag voor bedanken. Ze hebben mij gesteund in deze tijd en hebben me geholpen om van dit incident te leren. Ze hebben veel geduld met me gehad en hebben de tijd genomen om me verder te helpen. Ik ben nu veel verder dan waar ik was, dus dat heeft me heel goed geholpen."

Artikel gaat verder onder de afbeelding.

Tegelijkertijd wil Mazepin zich niet te veel bezig houden met de afkeer die veel fans voor hem zullen hebben na het roemruchte incident en de gebeurtenissen tijdens zijn juniorcategorieën. "Ik kan mensen geen woorden in de mond leggen. Ik ben er vrij zeker van dat ik zal presteren op het circuit. Ik heb er vertrouwen in dat de moeite die ik er nu in heb gestopt en de weg die ik ben ingeslagen er voor zullen zorgen dat ik resultaten boek. Ik zal op het circuit van me laten horen", aldus de Formule 1-coureur.

Was hij bang dat hij op een gegeven moment zijn stoeltje kwijt zou raken na het incident, of had hij er vertrouwen in dat de invloed van de Russische roebels hem erdoorheen zouden slepen, vraagt RacingNews365 hem direct op de man af. Ook daar heeft Mazepin gewoon een antwoord op klaar. "Ik ben een racer, dat ben ik al vijftien jaar lang. Als een coureur focus je op je werk, want dat vergt heel veel van je op het circuit. Naast circuit probeer je geen fouten te maken, maar dat is toch gebeurd en heb ik een megafout gemaakt. Ik heb daar de verantwoordelijkheid voor genomen en ik heb ervan geleerd. Ik kijk er naar uit om nu een foutloos jaar af te werken."

Maar wat heeft hij dan echt geleerd, vraagt iedereen zich af? "Als Formule 1-coureur ben je plots een voorbeeld voor veel jonge kinderen. Daar komt ook een bepaald soort gedrag bij kijken. Dat gedrag heb ik niet meteen getoond, ik was te laat met die realisatie. Wat ik geleerd heb is het gedrag dat je moet tonen en ten tweede is hoe ik me moet gedragen op social media", aldus de jonge Rus, die we tijdens de testdagen voor het eerst in actie zullen zien in de Haas F1-bolide.

11 reacties

  x